Det var som om Pia var med mig i tanken

Det var som om Pia var med mig i tanken häromdagen för när jag surade över picknicken som inte blev av, men så plötsligt så kom orden från den Kammerborniska boken.

…och den där dagen då regnet öste ner och vi fick gå upp på vinden istället för att åka till stranden.
Man kan äta mellanmål under köksbordet, så blir det en inflykt.
Men man kan också stanna hemma.

Som om Pia var med mig i tanken Som om Pia var med mig i tanken

Solen sken, humöret var på topp och mormors picknickkorg skulle användas för första gången. Så när allt var klart, jag hade t.o.m. packat varmare kläder att ta på sig efter doppet i sjön, så började det droppa. Vi avvaktar en stund, sa Kärleken. Sen öppnade himmeln sig fullständigt. Vi insåg att det inte var lönt att avvakta, någon utflykt skulle inte bli av. Oh vad jag var besviken och arg. Skulle vi aldrig få till en utflykt denna sommaren? Men som Pia och Dennis säger, man kan göra en inflykt!
Som om Pia var med mig i tanken Som om Pia var med mig i tanken

Soffbordet flyttades undan och filt och fällar kastades ut på golvet, sen ropade vi på pojkarna. Vi trodde vi skulle få besvikna miner och någon tår för att vi inte skulle fara ut och bada i sjön men istället blev det jublande över att det låg ett yatzy framme också. Vilken tur att jag köpte Pia och Dennis bok för annars hade jag kanske bara gett upp och fortsatt sura över utflykten som uteblev istället för att glädjas åt inflykten som blev av!
Som om Pia var med mig i tanken Som om Pia var med mig i tanken

Oj så mysigt vi hade! Pojkarna hade leende på läpparna hela tiden, saften smakade godare än vanligt sa Vincent och yatzy var roligare än någonsin.
Som om Pia var med mig i tanken

Givetvis finns det fika också. Jag tillhör ju den gruppen människor som tycker att en picknick inte är en picknick om det inte finns fika också. Nästa utflykt eller inflykt ska vara mer välplanerad så jag kan göra ännu godare picknick och finare fika. För ja det här gör vi definitivt om igen!
Det var som om Pia var med mig i tanken i söndags och gav oss en inflykt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.