Personal shopper

Personal shopper by mail at your service! Är det en affärsidé tror ni?
Jag brukar få höra att jag är bra på kläder, kläder till andra. Och jag tycker det är otroligt skoj!
Personal shopper by mail Personal shopper by mail Personal shopper by mail

Igår fick jag en fråga från min systerdotter (Thors mamma) om jag kunde hjälpa henne med tips på kläder som hon kunde köpa. Efter graviditeten så känner hon att hon behöver uppdatera sin garderob, kläderna ska passa både kroppen och livet som mammaledig. Eftersom jag fullständigt älskar sånt så kastade jag mig över det. Livet som mammaledig innebär mindre i kassan, no buttcracks och funktionella plagg men ändå snyggt. Eftersom Catta inte ammar så behöver jag inte tänka på att det ska funka med amningen och det är ju helt klart en fördel.
Catta känner att hon vill ha en ny garderob och jag är för hållbart mode. Hållbart mode, för mig, är kläder som håller flera år och i många olika kombinationer. Hållbart mode som sig handlar egentligen om hållbarhet hela vägen dvs. även hur kläderna tillverkas och transporteras. Jag tycker det är viktigt att man försöker ta sitt ansvar och inte shoppar bara för shoppandets skull, jag har gjort det förr men nu tänker jag alltid genom mina köp. Sen kan vi alla inte bara sluta shoppa för då kollapsar världsekonomin men vi kan ju iaf tänka igenom våra köp iaf.

Jag rekommenderar

I Cattas fall, som är mammaledig, rekommenderar jag två par jeans, ett par kostymbyxor och ett par chinos. Sen tycker jag att alla bra garderober ska innehålla iaf en skjorta som funkar i alla läge så en enfärgad skjorta i neutral färg t.ex. vit eller ljusblå. Personligen älskar jag skjortor utan knappar, så himla snyggt, praktiskt och feminint.
Toppar behöver man några stycken. Våga satsa på mönstrade och färgade toppar som du kan lyfta en svart byxa med eller ha en under en mörk kavaj. Sätt gärna lite glam på vardagen genom lite glittertryck. Jag skulle satsa på två-tre toppar, tre linne/armlösa skjortor och sen skulle jag se till att ha en långärmad t-shirt.
En snygg kavaj (som den i första bilden) och en rejäl kofta, inte en kofta som tappar formen eller blir gles i stickningen utan en rejäl kofta som kan användas som jacka under sensommaren/tidig höst.
Och klänning! Varje garderob måste ha en klänning, ja om man känner sig bekväm i klänningar alltså. Och våga nu ta i lite när du väljer en klänning, mönster och färg!Personal shopper by mail

Klänningar är skithäftiga med ett par kängor på hösten/vintern, söt med ett par ballerina på våren/sommaren och galet snyggt med ett par klackar oavsett årstid. Klänningar är så lätta att förvandla beroende på vad man har till. Jag älskar klänningar! För oss som har problem med chub rub så finns det många olika lösningar min favoritlösning är trosor med längre ben som jag har under som typ cykelbyxor men mycket svalare. Linda-Marie har pratat om massa olika lösningar på problemet, tror det var deo som fick bästa betyget. Det är ju helt klart lättare på hösten och vintern när strumpbyxor kan användas.

Jag fick redovisning från Catta innan idag, hon har shoppat ett par svarta byxor i den modell som jag föreslog och de toppar som jag föreslog. De röda chinosen som jag föreslog var tyvärr slut och hon hittade inte några röda chinos i någon annan affär. Trist för det är alltid kul när någon vågar testa något som sticker ut.

Det var så himla kul att hjälpa Catta trots att jag inte var med i affärerna. Att kunna peppa Catta och tipsa henne om hur hon ska göra när hon provar för att inte tappa modet och köpa sånt hon brukar köpa. Det hade varit en väldigt rolig affärsidé! Personal shopper by mail, kan det funka?

Inlägget är tyvärr inte ett sponsrat inlägg utan det är bara jag som visar min uppskattning till Lindex som inser att kvinnor kommer i alla storlekar och de som är större än de mindre ska inte behöva bli hänvisade till ett hörn med ett litet utbud av kläder.

2 kommentarer

  1. Ok, nu låter jag lite negativ men jag tycker att det viktigaste när jag väljer plagg är att de är rätt för just min kroppsform. De ska dölja det jag tycker sämst om och framhäva det jag gillar bäst. Jag håller med om att man inte ska följa modet slaviskt utan hitta plagg som funkar länge. Jag är dock lite fundersam just till att du skulle ge tipsen genom mail eftersom du inte vetvad kunden passar i utan mer tänker på vad som bör vara i en basgarderob. Jag tex har ett par jeans och 20 klänningar eftersom jag tycker att jag passar bäst i det. Jag är rund men med rätt modell på klänning framhäver jag min midja och döljer mina breda höfter som är svåra att få ner i ett par byxor… jag har klänningar både för vardag och jobb och förutom att de är bekväma så känner jag mig alltid fin i klänning!

    • Jag förstår hur du tänker men jag tänkte ju givetvis att man skulle skicka foto eller kanske att man FaceTime:ar. Det är ju inte så att jag kan ha ett allmänt mail och skicka ut till alla.
      Tack för din input!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.