Diskussions behov

Efter att jag hade läst Emmas inlägg om Englas bröstoperation fick jag ett stort sug efter att diskutera. Jag vill diskutera hur människor tänker. Jag vill diskutera varför elakhet är lättare att välja än godhet.

Jag vet inte om jag är för eller emot skönhetsoperationer. Jag är helt klart emot när det går överstyr och ett beroende väcks men det beror ju på att jag inte tycker om beroende. När man slutar tänka rationellt för att man styrs av sitt beroende. När man har tappat kontrollen över sig själv.

Om jag vill skönhetsoperera mig? Tja om jag bara sitter och tänker på det så visst. Om jag skulle göra det om det väl kom till kritan, vet inte.

Varför kan vi inte bara välja att vara goda och stöttande istället för hårda och negativa?

Godhet framför allt!

6 kommentarer

 1. Jag blev också eftertänksam efter att ha läst inlägget….just över varför vi har ett behov av att tycka så mycket om andra..på olika sätt och vis. Kanske avreagerar sig många på nätet för det känns mer distanserat än att säga saker i verkligheten till någon? Vad vet jag?
  Men jag säger som du, godhet och vänlighet framför allt.
  Ha en fin fin kväll,
  L

 2. Jag hann inte läsa alla kommentarer eftersom jag satt på jobb. Men jag måste säja att jag slogs av att Engla ändå fick många fina kommentarer! Då menar jag att jag blev förvånad eftersom hon väntade sig det motsatta och jag tänkte att det skulle trigga folk.

  Men visst har vi lättare för att kritisera och döma andra!

  Ang operationer har jag själv funderat på att göra en. Vill förminska brösten. Har numera E eller F kupa, här hjälpte det inte att amma och gå ner all vikt igen efter graviditeterna. Tyvärr kommer jag inte vidare förrän jag gått ner 8-10 kg (vet inte vad jag väger idag). Trots detta ser jag mig inte som tjock, inte smal heller men inte fet! Springer minst en gång i veckan och går på pilates utöver allt det man rör sig som mamma. Men mitt BMI stämmer inte överrens med vårdens krav.

  Jag skulle nog göra det om jag var helt hundra på att inte vi ska ha fler barn. Där är vi inte överrens än. Både för utseendets skull och för min hälsas skull. Har stora röda märken på axlarna idag. Hittar aldrig en bikini som passar. Kan inte köpa en billig bh för att den är fin. Inbillar mig att kläder skulle sitta snyggare på en C kupa än en F kupa.

  Så ja, jag tror att det skulle förändra mitt sätt (och kanske andras) att se på mig själv.

  • Men visst är det väl intressant hur många inte tar en bröstförminskning som skönhetsoperation. Det är på något sätt mer acceptabelt att förminska brösten än att förstora dom.
   Jag har inte läst alla Englas kommentarer eller alla inläggen heller men jag kan tycka att det inte är någon som egentligen har rätt att kommentera hennes val, hon har gjort sitt val och det är varken positivt eller negativt det är bara ett val. Förstår du hur jag tänker? Jag är lite snurrig i mina tankar så det är inte alltid så lätt att hänga med. Haha

   BMI – don’t get me started… Där kan vi ju snacka om ett skevt ideal!

   • Fast är det inte lite så att om man väljer att lägga ut det på en blogg så VILL man ha kommentarer. Annars hade hon ju bara kunnat göra det?

    Sen kan jag hålla med om att vad var och en gör med sin kropp är upp till en själv så länge det inte skadar någon annan.

    Ja, du BMI… Tyvärr är det det enda man väljer att titta på inom vården. Där är det lite mer – skyll dig själv om du har ett högt BMI då får du stora bröst på köpet. Gå ner i vikt så ska du se att det ordnar sig.

    Nu får jag fortsätta på jobbet!

    • Ja fast hela grejen med att ha en blogg är väl för att man vill ha kommentarer? En blogg utan kommentarer känns inte som en levande blogg, inte för mig iaf.
     Det jag har hakat upp mig på är nog mest att folk är så galet säkra på att dom har rätt att trycka upp sin åsikt i huvudet på andra bara för att någon berättar en sak. Man behöver inte alltid säga vad man menar men man måste alltid mena vad man säger, har min syster försökt lära sina barn. Det tycker jag är klokt.
     Min farmor lärde mig mkt bla dessa två ordspråk som jag ofta tänker på. Man fångar fler flugor med socker än med ättika. Har man inget gott att säga kan man lika gärna vara tyst. Det är rätt kloka ord tycker jag.
     Det handlar om godhet, inte att alltid säga goda saker utan att ibland välja godheten att vara tyst.

     BMI är samhällets sätt att få oss att känna oss fel. De som har för lågt BMI, de som har för högt BMI och de som har perfekt BMI men ändå är missnöjda med sig själva. Nä BMI gillar jag inte.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.