Drömjobb

20111027-112856.jpg

I heart Sthlm gjorde ett inlägg om sitt drömjobb och det fick mig att fundera. Jag har inte mitt drömjobb men jag är galet nära och det insåg jag inte förrän jag läste I heart Sthlm’s inlägg.

Mitt drömjobb har alltid inneburit ett arbete med människor. Att hjälpa människor har alltid varit något som kommit naturligt för mig och gett mig glädje. När jag gick i gymnasiet fick jag praktik på Höörs Turistbyrå och det var det roligaste arbete jag någonsin hade provat på. Jag var fast
Efter gymnasiet fick jag stöd av kommunen eftersom jag var under 20 år, jag fick jobba heltid på turistbyrån mot den otroliga lönen på 2000 kr/månad. Jag var överlycklig!
Det dryga året jag spenderade på turistbyrån lärde mig otroligt mycket och är grunden i mitt arbetssätt än i dag. Det Karin lärde mig om service är ovärderligt och kan inte läras ut i en skolbänk.
Efter att ha halkat kring på några bananskal och kämpat mig dit jag velat hamnade jag på Skatteverket och internationell beskattning vilket ledde mig till arbetet på Öresund Direkt. På Öresund Direkt informerar vi personer och företag om hur det är med bl.a. skatter i ett Sverige/Danmark perspektiv. Det är problemlösning, lista ut vad folk egentligen menar, lyfta upp problemen till högre instanser, ha god kontakt med media, hålla information i grupper, arbeta på mässor osv. Hur kul som helst. Där bara ett problem vi får inte jobba heltid här. Vi som arbetar här från Skatteverket får endast jobba här 25% vilket gör ett rullande schema var fjärde vecka. Hade det inte varit för den lilla petitessen så hade jag haft mitt drömjobb.

Hur är det för er? Har ni något drömjobb? Är det kanske rent av det jobbet du har idag?

3 kommentarer

  1. Jag har liksom inte ännnu listat ut vad mitt dröm jobb är…Tror aldrig jag haft något dröm jobb. Mitt nuvarande “halkade” jag in på pga att jag gillade min kompis arbetstider..Kanske något med mode.. försäljning, mäniskor..Ombytligt .. ähh jag vet inte !

    • Jag är glad att jag inte kom in på “rätt” jobb efter min utbildning för då hade jag nog varit en mer sliten person och inte alls brunnit för jobbet. Jag läste Barn & Fritidsprogrammet på gymnasiet och det var inte vad jag ville jobba med, märkte jag efter tre veckors praktik på en förskola. Jag kastade bort tre år av mitt liv på att gå en linje som inte ens gav mig kompetens att söka in till högskolan. Jag hade haft så mycket mer nytta av att läsa samhälle eller handel än BF. Därför är jag nu fullständig motståndare till alla yrkesutbildningar som inte ger kompetensen att söka vidare.
      Fast inte de danska lärlingsutbildningar för dom är helt fantastiska. Får nog göra ett jobbinlägg om lärlingsutbildningar. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.