Elsas gullranka

Enda sedan jag såg Elsas gullranka i reklamen som Elsa gjorde för en dammsugare så har jag velat ha en gullranka. Mor har en gullranka som står i en väldigt vacker soppterin, tyvärr mår inte mors gullranka så bra så jag har erbjudit mig att adoptera den fast än har inte adoptionen gått igenom. Men så har ju systeryster en gullranka i sitt köksfönster och den mår bra, så igår klippte hon ett skott till mig och nu har jag blivit med gullranka!
Elsas gullranka Elsas gullranka

Ja det är ju inte Elsas gullranka jag har men om jag sköter den väl och är tålmodig så kanske att den en dag kan slingra sig lika fint som Elsas gullranka gör.
Jag har blivit återförälskad i storbladiga gröna växter, ja gröna växter överlag. Borta är önskan om pelargoner i varje fönster (räcker så bra med fönstret i köket och på toaletten) nu vill jag ha gröna stora växter som fyller mitt hem. Som bonus med gröna växter får man att de rensar luften i hemmet, sjukt bra egenskap och dessutom är de oftast inte lika kinkiga att ta hand om som blommande växter kan vara. Elsas gullrankaElsas gullranka

Undras vad jag ska ha för mer roliga gröna växter. Har ni några förslag? Någon grön växt som slingrar sig som Elsas gullranka eller har vackra blad som Monsteran?

2 kommentarer

  1. Stora gröna växter är fantastiska. Jag hade lyckan att få två stora flikbladiga filodendron eller hur det nu stavas. Älskar dem 🙂
    Kram Maria

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.