Emschen har åsikter om det perfekta julhemmet

Emschen har åsikter om det perfekta julhemmet!
Emschen har åsikter

Det perfekta julhemmet med pyssel och blommor överallt, i vissa fall även snö, är något som ses flitigt i sociala medier och magasin just nu. Det hetsar och stressar många men jag tycker inte ni ska se det så, jag tycker ni ska ta det för vad det är. Tänk er att ni ritar en teckning och har vässat pennorna för att det ska bli bra när ni ritar, inte visar ni väl upp skröfset efter pennor när ni ska visa er teckning för familjen? Det är samma sak med sociala medier! När man har något som man är nöjd med t.ex. ett stilleben i köket ja då kan ni ge er på att det kan vara väldigt rörig i andra delar av köket för när man får en idé så röjer man bara och sen skapar man för att sedan fotografera i oändligt med vinklar för att få bilden som man fått i huvudet. Om ett rum läggs upp och är välstädat och pyntat ja då kan det mycket väl vara så att man har städat och pyntat bara för att man vill ha en fin bild. Bloggare och Instagramare jobbar oftast med bilder och idéer i huvudet innan man skapar bilden. Emschen har åsikter om det perfekta julhemmet

Som här, mitt ljusbord med och blommor men vad som inte syns på bilden är att bordet behöver dammas och det ligger datorer och laddsladdar under bordet. Det syns inte heller hur jag dammade av bordet bara för att ta bilden, jag dammade inte av resten av hemmet utan bara bordet för jag orkade inte mer just då.
Hemmagjorda brända mandlar

Till höger om denna bilden låg dagens skörd av reklam (vi måste ha ny skylt till postlådan för jag är så trött på all reklam) men det syns inte på bilden. Låt inte er luras av bilderna!
Sen är det givetvis så att många har vackra hem, många är superduktiga på att pyssla och pynta men det är ju inte konstigare än att du är superduktig på att komma iväg till gymmet eller laga mat eller vara tränare till barnens aktivitet. Och många bloggare tjänar pengar på sina bloggar och det är väl klart att man lägger manken till att göra det extra snyggt och bra om man ser det som sitt jobb och som en del av sin inkomst.
Sen är det klart att man vill bo fint, det vill ju jag göra iaf. Jag vill inte ha kartonger, smutstvätt och grejor framme utan det ska ha sin plats och slippa synas. Fast så är det ju det där med att ha tiden också, jag prioriterar inte mitt hem så högt att jag orkar gå och plocka hela tiden och mina man har inte alls samma krav på undanplockat som jag har. Man gör alla som man vill! Vill du stressa ihjäl dig för att ha ett hem som får ditt hjärta att göra en loop så gör det! Vill du skita i att det är stökigt och att du borde städa för att istället gå till gymmet så gör det! Vill du helst ligga i soffan och titta på film och inte bry dig ett enda dugg om att det är jul så gör det! Det enda du inte får göra är att titta på sociala medier och se det som någon riktlinje för vad du måste ha i ditt liv, det är bara andras val som visas upp. Så lova mig nu att inte stressa för det blir jul ändå, det blir julafton även om barnen inte får den senaste innegrejen och tro mig det blir jul även om du så äter blodkorv på julafton!

Julen sitter inte i vad du äter, i julklapparna eller hur hemmet ser ut, julen sitter i ditt hjärta och känslan du förmedlar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.