Nu kommer lucia på nytt till vårt hus

Nu kommer Lucia på nytt till vårt hus. Det lyser så milt ifrån alla små ljus. Hon öppnar ett fönster mot livsmod och vår, när vintern och mörkret vid dörrarna står.

Nu kommer lucia på nytt till vårt hus

I höstas var jag hos Lina och rotade lite i hennes källare, det är som att träda in i en skattkista. Där fann jag dessa vackra träfigurer, jag kunde inte motstå de. Luciatåget har fått stå i mitt drängaskåp men idag kom de fram och nu är de en del av årets adventsljusstake. Nu kommer lucia på nytt till vårt hus Nu kommer lucia på nytt till vårt hus

Hemma hos mor och far finns ett annat luciatåg i trä, det är lite sotigt i kanterna eftersom mor älskar tända ljus och att läsa böcker… Det luciatåget tog mor alltid fram till Lucia och det stod på köksbordet, det tillhör julen. Så när jag fann dessa luciafigurer hos Lina så var jag tvungen att köpa de, kanske blir de en tradition som bor i pojkarnas hjärtan precis som mors svedda lucia bor i mitt hjärta.
Nu kommer lucia på nytt till vårt hus

Jag köpte pepparkakor med mig hem idag (ja köpta inte hemmabakade, titta in imorgon så förstår ni varför jag poängterar det) och de smyckade jag lite hmm ja snabbt är nog det bästa ordet. Vi tände ljusen och sen mös vi i soffan med lussebullarna från frysen, köpta pepparkakor och julmust. Lucia är en viktig dag i jultiden, då har vi ju kommit halvvägs!
Nu kommer lucia på nytt till vårt hus

Nu kommer Lucia på nytt till vårt hus. Det lyser så milt ifrån alla små ljus. Hon öppnar ett fönster mot livsmod och vår, när vintern och mörkret vid dörrarna står.

Texten kommer från Luciatåget som jag gick från 7 års ålder ända upp tills jag var 16 år.
Nu kommer Lucia på nytt till vårt hus.

Så många Höörsbor som har gått i detta tåg! Känner du igen någon?

2 kommentarer

  1. Det går inte en lucia utan att jag är “tillbaka” i Betel och övar ❤️ Denna glädje och ffa stolthet att få gå det finaste luciatåget. “Det heter GÅ, inte gau” “stå – inte stau” Text ska läsas tydligt, taktfast och inte skyndas genom.
    Jag kan känna när Inga eller Eva satte ljuskronan på huvudet. Den satt som en smäck.
    Åhhh vilket vackert luciatåg ❤️❤️❤️

    • Äsch den därnia kronan kan du behålla men när man fick gå förbi alla i ledet och de fick trycka sig in i väggen för jag kom med VINGARNA – me like! hahaha

      Helt fantastiskt att varit en del av detta!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.