Julmarknad på Östergård, Ivö

I söndags var jag på julmarknad på Östergård, Ivö. Det var superskoj och mysigt! Ivö är en liten ö i Ivösjön i Skåne. Ivö är ungefär 1500 hektar vilket inte säger mig så mycket (läs inte ett skit) men 1500 hektar är som 3 000 fotbollsplaner ehhh skitstor då alltså?! Nä det är en liten ö med inte särskilt mycket människor, ca 200 invånare bor på ön och ön är så liten att man kan gå runt den. Det finns ingen bro över till Ivö utan det går landsvägsfärja dvs man får stå i kö tills färjan är på väg tillbaka till fastlandet eller än värre man måste ringa efter färjan. Jag tycker det är skitkul att man har kvar landsvägsfärja! Mer sånt till världen!
Julmarknad på Östergård, Ivö
Nåja på den här lilla ön bor Inger som är kollega med syrran min och därför blev det så att jag stod på julmarknaden för att sälja av vårt lager efter a Store byEmschen (det var inte riktigt kul att driva webbshop, inte kul alls faktiskt). Vad jag däremot tycker är extremt kul är att jobba på mässor och marknader!

Julmarknad på Östergård, Ivö

Ja alltså man ska inte vara elak mot sig själv så jag nöjer mig med att säga att jag ser iaf glad ut, jag hade skoj och jag älskar min jultröja. Ungefär så ja.
Julmarknad på Östergård, Ivö

Alltså jag bara älskar Klintas ljus men det vet ni ju redan. I söndags hade jag superskoj genom att utmana folk att stoppa fingret i “stearinet” från ljuset som jag just blåste ut. Alla var skeptiska, ibland fick jag tom utnyttja syrran och hälla massageoljan på henne. Det var så kul att se människornas miner när de insåg att det inte var stearin och att det inte var varmt. Alla blev impade och intresserade, män som kvinnor, unga som gamla. Det var superroligt! Jag älskar att träffa folk på det viset!
Julmarknad på Östergård, Ivö Julmarknad på Östergård, Ivö

Jag fick inte en chans att gå från min lilla bordskant så när jag kom ut så var det mörkt och de flesta utställarna hade börjat packa ihop.
Gården var väldigt vacker och jag är övertygad om att marknaden var charmig, ni får hålla utkik på syrrans blogg och se om hon delar med sig av sina foto.
Julmarknad på Östergård, Ivö Julmarknad på Östergård, Ivö

Ja det var riktigt skoj och jag ser framemot att vara besökare nästa år!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.