En bekännelse

Jag har ett drag som jag inte alls är stolt över, något som drar fram den fulaste sidan hos mig. Min avundsjuka. Den där som gör mig svart och grön samtidigt och inte kan glädjas att det går bra för andra. Vad det handlar om? Jag självklart det området där jag tvivlar som mest på mig själv – fotograferingen. Jag har svårt för att se andra fotografer som mina kollegor och ser de direkt som konkurrens. Det är inget bra, inget bra alls. Vi fotograferar alla på olika sätt och många har helt andra förutsättningar och/eller erfarenhet än vad jag har men min avundsjuka stänger mina ögon för det. Min avundsjuka ser bara att de gör något som jag vill göra, något som jag vill leva på. Det handlar inte om att de andra är bättre och jag är sämre, det handlar helt enkelt om att jag inte satsar 100%, jag har aldrig (och kommer mest troligen aldrig) satsat 100% på att skapa mig ett liv som fotograf. Däremot så tänker jag kämpa mot min avundsjuka och verkligen glädjas åt andra framgång, en framgång som de har kämpat för. Jag tycker verkligen inte om avundsjuka och det är en känsla som jag inte vill känna!
Så jag tar fram min kamera, kämpar för att lära mig den, fotograferar och har skoj! Sen tittar jag på andras bilder och försöker lära mig utifrån alla andras bilder, vad är det jag tycker om med bilden, vad tycker jag inte om? Jag ska bli en bättre fotograf och på vägen kommer jag även bli en bättre människa och det är fint!

DSC_0168 DSC_0178-2 DSC_0215 DSC_0285 DSC_0288 DSC_0302 DSC_0311 DSC_0317 DSC_0323 DSC_0357 DSC_0399 DSC_0413 DSC_0419Så jag kallade in Fridalala‘s dotter Maja och sen hade vi skoj. Hon är så fotogenisk och spexig att hon var liksom självklara valet när jag skulle öva. Tror jag kommer öva på henne fler gånger.

 

17 kommentarer

 1. Orkade inte läsa texten (känner mig febrig idag), men beundrar dem underbara bilderna av min högt älskade dotter! (Ok, Niklas dotter med)

 2. Haha! Det var jätte kul! Jag har screenshotat bilderna om det är okej! Lägger möjligtvis ut pä instagram.

 3. Känner igen mig i vartenda ord du skrivit! Det gör att jag tappar lusten en stund för att sen skrapa upp den från en hörna på golvet…
  Underbara foto på Maja!! Bra syster!

 4. Känn känslan, men låt den inte ta överhand! Inga känslor mår bra av att bara tryckas bort. Känn den, acceptera att den finns där sen kan du jobba på att få bort den. Om du inte först accepterar att du har den kan du aldrig bli kvitt den! (oavsett vilken känsla det gäller)

  Men du är jätteduktig fotograf och dina bilder är underbara! 🙂

  • Tack! Ja det gör jag Lingon men sen kommer den där gången när avundsjukan dyker upp och jag kan inte skaka mig av det, än.
   Kram

 5. Men Emma!! 🙂 Vad har du att vara avundsjuk på? Du tar ju underbara bilder, fulla av glädje och skratt. Man blir ju bara så glad när man ser dom! Och dina blom/naturbilder som du visat den senaste tiden är ju bara så vackra! Jag tycker att dina bilder bara blir bättre och bättre! Bara så att du vet!

  • Tack Malin! Det betyder mkt att du ser hur jag förändrat mig.
   Jag vet inte vad jag har att vara avundsjuk på kanske är det så att jag egentligen är avundsjuk på alla som vågat tro på sig själv och testar att ha fotograferingen som jobb. Ja så kan det nog vara. Tack för insikten!

   • Tro på dig själv! Det är du värd!

    Och vill du ha fotografering som jobb…. så gör det!
    Antingen lite eller till 100%.

    Själv är jag nöjd att göra det på deltid, när jag själv känner att jag vill och kan.
    Ibland mer, ibland mindre….
    och 100% vet jag aldrig om det blir… men jag är nöjd med det

    • Tack!

     Problemet är att min arbetsgivare idag inte tillåter någon annan sysselsättning tyvärr. Fast det finns ju andra jobb att söka. Ska bara lista ut vad jag verkligen vill och kan bäst.

     • Och under tiden, tills du listat ut det så är det ju perfekt att öva, öva och öva:) och hitta din grej…
      När det gäller fotografering finns det alltid nya saker att lära & testa.. Kul eller hur:)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.