En explosion

Idag har vi fixat med Alfreds rum, han fick också ett hemmabyggt skrivbord. För att kunna få in skrivbordet var vi tvungna att möblera om, flytta hans säng och hans soffa. Jag misstänker att det har varit en explosion i hans rum för herregud som det såg ut.

Det var lego precis överallt och inte bara lego utan smutstvätt, godispapper, teckningar, schackpjäser, en läskflaska med innehåll ja vad än du kan tänka dig fanns. Vi hade lovat honom att vi inte skulle bli arga på honom för vad vi hittade men vi fick allt ta ett snack med honom. Dammråttorna var så stora att de skrämde mig.

När jag satt där mitt i röran så kom jag till att tänka på hur mitt rum brukade se ut när jag bodde hemma. Jag förstår att mor och far sa att det såg ut som någon hade släppt en bomb där. Jag hade alltid massa grejor på golvet, det var liksom en labyrint för att ta sig runt. Jag funderar på vad det är som gör att både man inte ser stöket. Nu vill jag ju ha allt i ordning och fint men inte då. Nu vill jag att allt ska ha sin plats annars mår jag dåligt. Är det något som man växer in i eller? Nåja nu hoppas vi ju att det ska bli lättare för Alfred att hålla ordning. Fast legot kommer vi väl alltid hitta överallt.

Nu när båda pojkarna har fått det fint på sina rum så insåg vi att vi måste göra något åt vårt sovrum så det också blir fint. Jag vill måla om, vill inte ha MFF-blått med robotar längre. Haha
Jag funderar på vilken färg jag vill ha. Kanske en mjuk olivgrön eller en grågrön som eucalyptus. Kärleken vill sätta upp lite hyllor och fixa så vi får det bra vid kontorshörnan. Ibland önskar jag innerligt att vi hade haft ett rum till, det hade varit så skönt att ha ett kontor. Men som Vicce konstaterade så är det ju bara 5,5 år kvar tills han är myndig. Han är övertygad om att han flyttar hemifrån så fort han har fyllt 18. Jag är högst tvivlande.

Nu är det över

Nu är helgen över och veckan kommer som en käftsmäll. Kärleken är på utbildning och när han väl kommer hem så är han helt slutkörd, glad men slutkörd. Vincent går tillbaka till heldagar i skolan vilket känns jättebra, tycker jag. Alfred fortsätter med halvklass så han är hemma ungefär samtidigt som mig. Veckan kommer bestå i läxläsning, tvätt, städning och matlagning. Jag beundrar alla ensamstående föräldrar som gör detta varje dag, varje vecka, varje månad, varje år. När hinner man med sig själv? Jag ska inte klaga, det handlar bara om två veckor till sen återgår det till det vanliga.

I veckan drar träningarna igång igen så då ska vi få till det också men det ska nog gå bra, jag ska bara skaffa mig ett taxikörkort. haha

Hur ser er vecka ut?

22 kommentarer

 1. HahA ja du… ungarnas rum.. Men jag minns mitt eget jag med. Herregud, jag var värst!!! Jag hoppas att du får en ny vecka och en glad man är ändå rätt så okej =)

  • Jag var nog också värst av syskonen.
   Det känns i kroppen att jag slet i helgen men det var det värt för barnen är supernöjda och än så håller de i ordning.
   Men oj vad jag har skrattat på jobbet denna veckan, det är härligt.

 2. Ha ha… känner så igen den röran i barnrum. Man blir aldrig förvånad över vad man kan hitta när man städar. Ska man tröst sig med att det blir bättre med åren kanske? I alla fall blev det så här då äldsta dottern är pedant och den yngsta bryr sig inte alls.

 3. När du skriver om rummet så kom jag tänka på en grannflicka som min dotter lekte med. Hon hade allt på golvet och jag fick alltid en sådan stor lust att städ och sortera. Inte för mina tjejer hade allt i ordning för de kunde också stöka till milt sagt.
  Alltid roligt att gör om och fräsch upp. Jämför det dags för vardagsrummet
  Kram Kajsa

  • Lite så har Alfred varit, man lägger allt på golvet eller i soffan. Driver mig till vansinne.
   Jag älskar att göra om och fräscha upp, skulle kunna göra det hela tiden. haha
   Kram

 4. Jadu jag vet inte idag vill jag ha det lite städat men ja som yngre brydde jag mig inte så mycket om mitt rum var stökigt. Skönt att ni fått ordning på barnens rum nu iaf. 😊

  • Ja det är skönt att vi har fått ordning, där är lite kvar att fixa men då måste vi till IKEA och det känner jag inte riktigt för nu.

 5. Jag har alltid varit ganska ordningssam men visst kunde det hända att det hamnade mycket saker på golvet ibland. Men han växer säkert in i det sen.
  Jag beundrar också alla ensamstående föräldrar och hur de klarar av vardagen!

  • Jag hoppas att han växer in i det!

   Jag brukar säga att ensamstående föräldrar är mina vardagshjältar! Klarar de av det ska jag också klara det.

 6. Hehe jag var nog unik för jag hade odning och reda och städade ofta mitt rum, min syster lika så. Jag har fört över det på Bellis. Sock är det vanligare som du sa, jag minns då vi kom hem till en kompis till Bellis, i hans rum tog man sig ju knappt fram, man kan fnissa åt det. Kul att planera om för ert sovrum, villl också göra om vårat.

  • Herregud, du är en sån! Hahaha
   Jag hade en kompis som var precis som dig, hon hade ordning och reda på allt. Hon hade tom satt sina videoband i en sådan ordning så att det såg oorganiserat ut men det fanns ett system bakom. haha

   Ja det ska bli riktigt kul att planera om sovrummet.

  • Ojdå! Då kanske han får rätt iaf. Fast när han är 18 år har han ju inte gått ut gymnasiet än.

   Ja det var skönt att få ordning på deras rum.

 7. Båda mina barn är ganska ordningssamma. De har mycket prylar men det ligger iaf inte på golvet 🙂 Jag tvingar dem att plocka i ordning om städfirman ska städa deras rum 2 gånger i månaden, annars får de städa sina rum själva, ha ha!

  Här är det en vecka med maken på hemmaplan iaf. Nästan lite ovant då han alltid har mässor i feb & mars annars.

  • Jag har väl curlat mina barn för mycket och inte lärt dem när de var små fast jag tyckte att jag försökte det. Det är just plocka i ordning som jag tycker är drygt, jag har inte något emot att städa egentligen.

   Jag älskar att jobba på mässor men har inte gjort det på många år. Trist att allt är instället eller omställt till digitalt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.