Oh du ljuva lördag

Jag vaknade tidigare idag än vad jag har gjort de senaste dagarna jag har varit ledig. Så himla skönt. Satte mig i soffan och tittade Nyhetsmorgon med Jenny Strömstedt, tycker hon är så himla bra. Bäst med Nyhetsmorgon på lördagarna är ju definitivt när Per (han med travet) får smaka maten. Jag vet ingen som blir så himla glad och njuter så mycket för att han får mat. När jag satt där i soffan så var det plötsligt något som hindrade mig från att se ordentligt, något som bländade mig. Kände inte riktigt igen den men sen kom jag på att det är något som jag brukar se när det inte är vinter.

Solen är skön, solen är toppen!

Det var förvisso minusgrader och snö ute men ändå, solen! Satt ett tag och bara njöt av den. När Nyhetsmorgon var över så kickade vi igång dagen. Jag älskar när vi tar långa och lugna morgnar. Efter brunchen så tränade jag och Affe, det är kul när han vill vara med mig. Han klagade en hel del, det gjorde ont både här och där sa han men när det kom till Jägarstolen så skulle han minsann klå mamma och det gjorde han också men sen föll han ihopa i en hög. Haha Godingen!

Min anemon och ranunkel som jag köpte i förra veckan står sig fortfarande bra. Anemonen är så mörk att den inte gör sig på foto om jag inte ljusar upp bilden jättemycket. Den är fantastisk! Blommor gör mig glad, blommor piggar upp mig. Jag behöver inte några stora och flådiga buketter (även om det också är underbart) utan det räcker med två snittblommor i en liten vas. Brukar du köpa hem blommor?

Pojkarnas rum

Pojkarnas rum har varit under all kritik den senaste tiden, även när dom är nystädade så har dom sett bedrövliga ut. Så idag bestämde vi oss för att Vincent skulle få ett nytt skrivbord, ett hemmabygge. Eftersom Kärleken har beredskap så fick jag vackert köra (med släp) och köpa materialet. Jag är inte bra på att backa med släp men jag kan om det kniper, ja det blir lite knöligt och det tar lite tid men som tur var så behövde jag inte backa så mycket idag.

Hela eftermiddagen har vigts åt Vincents rum, det är inte riktigt färdigt ännu men det är så färdigt som det kan bli just nu. Han har en fåtölj på sitt rum som är lite för stor för rummet men han älskar den. Han behöver också en bättre bokhylla för alla sina böcker, det trodde vi väl aldrig skulle vara något han behövde. Men just nu så är rummet så bra det bara kan bli och han är jättenöjd.

Nu är bara frågan när vi ska göra vid Alfreds rum. Vi skulle kunna göra det imorgon men då måste vi lägga hela dagen där för den grabben vet inte vad städa betyder. Herregud vad han har saker och kläder överallt!
Någon gång om året städar jag åt barnen, riktigt rengör rummen och kastar allt som de inte behöver spara på fast de ändå gör det. I Alfreds fall så betyder det att jag kastar massa lego-påsar utan innehål, gamla håliga strumpor, godispapper och annat skröffs. Hans idé om att städa är att lägga det under sängen eller soffan eller helt sonika stoppa ner det i en låda. Jag blir helt uppgiven på honom.

Hur gör ni?

Hur gör ni med era barns rum? Städar ni åt dem eller måste de städa själv? Jag är uppväxt med att städa rummet själv, mor kom förvisso och inspekterade rummet sen och jag fick väl inte alltid godkänt. haha

Men nu är klockan snart nio så nu ska jag gå ut en runda med hundarna och sen blir det soffläge.

Jag hoppas att ni har kunnat njuta av denna ljuva lördag!

22 kommentarer

 1. Solen har kikat fram här idag också, så härligt och vackert med all snö!
  Jag vill bli lite bättre på att köpa hem blommor för det är ju så vackert och fräscht 😊

 2. Städa rummet fick jag göra ju äldre jag blev. Var kanske inte jätteroligt om du frågar mig som tonåring. Då var det bara jobbigt och tråkigt.😂

  • Känner igen det! Jag började gilla att städa när jag bodde själv, bara jag som stökade till det men också jag som bestämde hur det skulle vara.

 3. Visst blir man glad då solen tittar fram? Igår hade vi ett otroligt fint väder. Lite blommor gör så mycket, och visst piggar det upp. Städa rummet brukar sällan vara populärt.

  • Haha nä det är verkligen inte deras favoritsyssla att städa sina rum.
   Det gör sådan skillnad när solen kommer, det gör gott i själen.

 4. Jag är lär att städa rummet själv. Men ja när man skaffar barn så blir det inte alltid så haha. Vi städar rummen till dom just nu. Men idag ska vi möblera om så 6 åringer får ett eget rum och nu är tanken att hon ska få städa själv

  • Det är ju så klart svårare när barnen är små då kan de kanske inte dammtorka, moppa, dammsuga men de kan vara med och plocka upp iaf. När barnen var i 6 års åldern så älskade de att dammsuga, det var sjukt bra. haha

 5. Ja men det var ju typiskt att just den helg man måste jobba, då är det en underbar vinterdag…men jag fick väl njuta av den inifrån helt enkelt. Skönt att då uppdaterat Vincents rum. Jag städade barnens rum när de började ta ut sin egen röra i vårt vardagsrum… la mig aldrig i hur de hade det egentligen men om de skulle ha hem kompisar så var det en förutsättning att rummet skulle vara städat.

  • Jag är lite likadan, vill de ha det stökigt och rörigt i sina rum så får det stå för dem. Om de har kompisar hemma och det fortfarande ser för jävligt ut ja då är det de som får skämmas, inte jag. Men när det är så dammigt att stora dammtussar far runt i rummet och man hittar silverfiskar (hatar silverfiskar) i deras rum ja då får jag panik och då måste de storstäda och sen kan jag gå över det en gång till.
   Kan du inte vara ute och njuta något alls av vädret denna helgen?

 6. Imponerad av alla som kan backa med släp! Har aldrig lärt mig det, har aldrig övat på det, men har fått köra någon gång när jag varit tvungen, ha ha!
  Här får barnen städa sina rum själva. Fast vi har också städhjälp 2 gånger i månaden, men barnen måste ha det undanplockat och i ordning när de kommer, ha ha! Hjälper nioåringen emellanåt med att rensa ut och fixa lite 🙂 Idag blir det kanske en sådan liten utrensning på hans rum.

  • Jag är verkligen inte bra på att backa med släp men jag kan, jag behöver inte koppla loss det och vända på det manuellt iaf. 🙂 Jag har gett mig fan på att jag ska bli bra på att backa fast tålamodet tryter när jag övar.
   Oh va skönt med städhjälp! Fast å andra sidan så har jag inget emot att städa, det är mer det där att plocka undan efter andra som stör mig.
   Alfreds rum blir utrensat idag, igen. Vi gjorde en rejäl utrensning innan jul men nu har han samlat på sig en massa igen, han är väldigt glad för att spara på allt.

  • Jag tittar alltid på Nyhetsmorgon under veckorna, jag startar min dag med det, men på helgerna blir det inte så ofta.
   Ja det är underbart att solen tittar fram.

 7. Åh vad jag tycker om pärlhyacinter och har alltid gjort. Som barn kallade vi dem för pärlpyttor för så sa alltid morfar. När jag började rita som liten var det alltid noga pärlpyttor som jag ritade.

  Ha en fin vinterdag

  • Men så fint minne! Jag tror aldrig att jag har ritat pärlhyacinter, har inget minne av pärlhyacinter alls faktiskt. Måste höra med mor om det inte var en blomma som hon, mormor eller farmor gillade.

   Ha en skön söndag!

 8. Ja vackra härliga och älskade sol! Den är alltid välkommen!
  Barnens rum…. ja du…. Den stora lunsen på 22 har jag gett upp hoppet om. Mira är inte långt efter…..

 9. ja jag tycker också hon är bra porgraledare, hon har dessutom hängt med väldigt länge, minns henne från jag var tonåring i ngt debattprog

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.