En helt vanlig tråkmåndag som visst var en tisdag

Jag har varit helt säker på att det har varit måndag idag. Men det är ju faktiskt tisdag idag vilket innebär att jag ska till sjukhuset imorgon efter jobbet. Det är dags för mammografi. Alltså alla kvinnor där ute, gå på era mammografitider! All bröstcancer upptäcks inte via mammografi men väldigt många blir upptäckta. Microsoft Visio Pro Crack

Det var väldigt dimmigt imorse, men så vackert allting blir då. Tom spindelnäten var helt magiska imorse!

Efter jobbet idag så snörade jag på mig gympaskorna och gick en lite längre runda med hundarna. Hela världen står i brand, brandgult då alltså inte riktig brand. Det var en skön runda, en välbehövlig runda. Jag borde helt klart bli bättre på att ta på mig gympaskorna när jag går med hundarna. Jag fattar inte varför gympaskor ska vara så sköna samtidigt som de är så fula. Alltså fula är de ju inte alltid men de är aldrig så snygga som ett par boots. Jag tycker inte om att ha gympaskor på jobbet för att de inte är snygga men mina fötter hade nog mått bra av att ha det ibland.

Ikväll tog vi fika med barnen, det är ju trots allt kanelbullens dag idag. Det blev köpta kanelbullar och det går precis lika bra! Något bakande har jag inte orkat med idag men jag bakade ju igår och Kärleken bakade muffins i helgen. Sen var det läxläsning med grabbarna, älskar att de båda kämpar så bra i år! Är så stolt över dem!

Gretchen Hawley DPT, MSCS

Efter det var det dags för mig att sätta mig framför datorn med penna och papper. På med lurarna och lyssna på första lektionen i Dr Gretchens 5 days Challenge. Dr Gretchen är en brittisk doktor inom fysioterapi som specialiserar på MS. Jag följer henne på Instagram via mitt konto @emschens_sjukaliv och det har jag gjort nästan sedan jag fick MS-diagnosen. Hon jobbar med neuroplasticitet dvs att lära hjärnan hitta nya vägar att kommunicera med musklerna för att få igång rörelsen. Mycket intressant för det jobbade vi mycket med när jag gick på smärtrehab på RMS i Simrishamn.

Jag kan inte lyssna på engelska och anteckna på svenska. Det blir tilt i min hjärna då och jag hittar inte de svenska orden. Kan du lyssna på engelska och anteckna på svenska?

Men nu är kvällsmedicinen tagen, dagens tredje flaska vatten uppdrucken och ögonen tunga så nu ska jag göra mig ordning för sängen.

Sov gott!

20 kommentarer

 1. Tiltar för mig också 😉 Är föreläsningen på eng blir anteckningar på samma språk…
  Tack för kramarna i em 😘

  • Skönt att höra att jag inte är själv.
   Jag för anteckningar, du kan få en kopia på dom sen. 😁
   Tack för titten älskade syster! 💕 Så gott att kramas
   Bladar dig!

  • Ja Gud ja, det gör jag med. När jag har lyssnat mkt på engelska ljudböcker så kan jag ha egna diskussioner med mig själv i hjärna då på engelska. Hahaha

 2. Jag lever i jympisar! Snygga jympisar 🙂 Köpta i skoaffär, inte i sportaffär. Insåg igår att jag verkligen behöver nya stövletter för jag går alltid i jympisar!

  • Hmm ja där kanske finns gympadojor som funkar. Mina fötter hade definitivt uppskattat det.
   Jag fick lägga in en sula i mina stövletter, då blev de nästan för små. Så jag behöver nog köpa mig ett par nya. 😁

 3. Jag har också haft en känsla av att det har varit måndag idag, och jag hade heller inte en tanke på att det var kanelbullens dag – trots att det luktade bullar i affären😂
  Doktor Gretchens lektioner verkar otroligt intressanta, då ämnet neuroplasticitet intresserar mig mycket.
  Jag har inte tänkt på om jag kan anteckna på svenska när jag hör engelska.

 4. Men vad lustigt. Trodde också det var måndag igår 🙂 Tycker det är så vackert ute just nu, alla färgerna. Skriver nog på samma språk som jag lyssnar på,,, tror jag. Mammografi var jag på i fredags så nu väntar vi bara på om dom ska bli godkända.

  • Inte bara jag som är förvirrad. Haha
   Visst är det vackert nu! Älskar hösten när det inte ösregnar när jag ska vara ute.
   Håller tummarna för dig att allt är okej.

 5. Själv önskar jag att jag hade mer boots och klackar på mig, men älskar mina sneakers och har dem till allt. Härliga färger!

 6. Mammografi är verkligen inte kul De borde kunna hitta på en bättre form för att söka efter cancer i bröst. Men tills dess får vi snällt infinna oss. Gjorde själv min mammografi i höstas med gott resilutat.

  KRam från mig

  • Nä det är inte kul men så viktigt. Man kan ju tycka det borde finnas ett bättre sätt att röntga. Ett sätt som inte innebär att det känns som att brösten slits av.
   Skönt att du fick bra resultat!
   Kram

 7. Naturen är så otroligt vacker just nu med alla löven! Visst hade det varit underbart om boots varit lika sköna att gå länge i som gympaskor?

  Jag kan faktiskt anteckna på svenska fast att jag lyssnar på engelska, men det hittar in något engelskt ord och då och då.

  • Det borde gå att göra boots som är lika sköna att gå länge i som gympaskor.

   När min hjärna slår över till engelska så fastnar den och vill inte slå över till svenska igen. Det är sjukt störigt när jag pratar med kunder. Kommer det en svensktalande kund efter att jag har haft en engelsktalande kund så pratar jag engelska med den svensktalande kunden. Så himla pinsamt.

 8. Vad mysigt med en fika tillsammans med barnen. Själv blev det inga kanelbullar här men det gick bra ändå. Ja det är verkligen så vackert med alla färger på träden nu 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.