Klämda bröst

Idag har jag varit på mammografi. Jag hade flera frågor jag hade tänkt att ställa men det var kaos redan när jag kom. En upprörd kvinna stod och diskuterade högljutt med en sköterska och flera upprörda kvinnor stod bakom kvinnan som diskuterade så hett.

Själv var jag tidig så när jag hittade Amelia Jul så tog jag den och slog mig ner på en bänk. Det var visserligen förra årets nummer men den gick alldeles utmärkt att läsa. För stämningens skull startade jag även lite julmusik på Spotify. Hihi

Mammografi är så viktigt men det måste finnas ett annat sätt att röntga. Alltså den sköterskan jag hade idag var inte direkt mjuk i sitt handlag. Skulle inte förvåna mig om jag fått blåmärken på brösten. Varför tillåter vi kvinnor att mammografin som är så viktig för så ont? Det måste måste finnas ett annat sätt att röntga bröst.

Lund i höstskrud

Eftersom jag var tidig så tog jag en omväg för att titta lite på Lund. Det var i princip helt hopplöst för var jag än gick, trottoar, gångbana, liten stig så nog skulle där komma minst en cyklist. De finns bokstavligen överallt och cyklar som om de ägde hela Lund.

Ett enda litet foto lyckades jag ta och då stod jag på en trottoar med ryggen mot en byggnad. I ungefär samma veva som jag tryckte av kom det en cyklist farande mitt framför näsan på mig. Bokstavligen mitt framför näsan, min scarfs fladdrade av fartvinden. Nä tacka vet jag Malmö!

Kakbeställning

Väl hemma kände jag att om jag bara satte mig i soffan så skulle jag somna. Så jag bestämde mig för att baka. Kanelbullesockerkakan som jag tipsade om innan var jag ju bara tvungen att testa. Sen visste jag att jag hade äpplen i kylen så jag slängde ihop en äpplekaka men när jag tog fram äpplena så hade de möglat. Jaha vad skulle jag då göra? Äsch jag tryckte ner några frusna jordgubbar istället. Det gick lika bra, nästan iaf.

Imorgon kommer en kollega från ett annat kontor och hon har ”beställt” kaka. Så jag ska nog ha med kaka till henne imorgon. Hehe

Men nu ska jag snart gå och lägga mig, medicinen är tagen och tvätten är klar så det är bara sänggången som är kvar.

6 kommentarer

 1. Kan vara lite svårt att få de fotografierna man tänkt sig ibland, vissa gånger är det liksom bara fel överallt och man hittar inget man blir nöd med.. Bra att du hittade något som fungerade att ha i din kaka i alla fall..jordgubbar brukar ju vara populärt

  • Ja och just nu är jag inte någon bra fotograf. Har tappat så mkt av det iom att jag inte har kvar min stora kamera. Suget är lite borta eftersom jag inte kan fotografera så som jag vill.
   Kakorna blev godkända, med stor råge.

 2. Det där med mammografi är ett löpande band, i alla fall där jag går. Det brukar göra så ont, och sköterskorna är inte “snälla” Den här gången var ett undantag. Gick därifrån väldigt positiv.

  • Jag har inte haft problem tidigare men denna sköterskan var nog påverkad av stämningen i väntrummet. Jag förstår inte varför människor ska bli så himla sura och låta det gå ut över andra.

 3. Mammografi är så viktigt, möter bröstcancerpatienter flera gånger i veckan på mitt jobb och det går inte belysa för många gånger hur viktigt det är både med mammografin och att känna på sina bröst!
  Kanelbullesockerkaka är ju väldigt spännande, dela gärna med dig av receptet!

  • Mammografi är verkligen viktigt! Min väninna fick bröstcancern upptäckt i tid tackvare mammografin och nu är hon fri från den.

   Jag ska skriva receptet i ett inlägg!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.