Ett nytt kapitel

Nu är det dags för ett nytt kapitel i livet. Kapitlet kom tidigare än vad jag hade räknat med men det känns helt rätt. Vi har diskuterat och fantiserat vad vi skulle göra när barnen var stor och utflugna. Men det är ju så många år kvar. Ändå kom kapitlet redan nu.

Möllevägen 43a

Vi är färdiga med det här kapitlet som startade för 11 år sedan. Huset har varit helt underbart att bo i. Trädgården har varit lagom stor, altanen har varit fantastisk och poolen har varit konstant jobbig men bra att ha.

Det gick snabbt, beslutet fattades och sen har det gått i rasande fart. Jag tror att det är rätt läge att sälja nu, innan räntorna sticker ännu mer. Elen har inte varit något direkt bekymmer för oss eftersom vi har låg förbrukning men mest för att vi har bundit avtalet. Allt sånt här gör mig matt av uttråkning. Det ska bli så himla skönt att bo i en hyresrätt där jag bara behöva lyfta på luren och ringa vaktmästaren. Att bo i hus är egentligen inte min dröm, det har faktiskt alltid skrämt mig.

Huset har varit fantastiskt att bo i när barnen var mindre. Läget är fantastiskt och området är lugnt. Eller ja alltså det skedde ju ett mord här förra året men det tillhör inte vanligheterna i Höör överhuvudtaget men ja det skedde på vår gata.

Nu är barnen större, deras vänner bor både här men också på andra ställe i Höör. Vicce kommer få närmre till en kompis och längre till en annan, status quo alltså. Affe får längre till en vän men också närmre till skolgården där han kan spela basket vilket han älskar. Hundarna mister trädgården men får besöka hundrastgården oftare.

Jag tappar trädgården vilket känns väldigt väldigt skönt, faktiskt. Jag får istället en balkong där jag kan ha blommor i krukor. Lavendel och murgröna i balkonglådor, så många jag får plats med.

Från 2013

Detta kan vara det jag har varit mest nöjd med arrangemang som jag har haft i blomkrukor. Det är vackert med rosor och pelargoner men lavendel är bättre för bina, så lavendel får det bli.

Jag har redan tre krukor som ska få följa med. Två aklejor och en pion. Jag har ingen aning om de kommer överleva i krukor men det är värt ett försök.

Nya fötter och äventyr

Köparen till huset är faktiskt någon som jag känner, det kommer bli superbra för henne och hennes dotter. Det kommer bli kanon för dem att bo här. Vår granne har en dotter som är i ungefär samma ålder som de som flyttar in.

Den lilla flickan som flyttar in här älskar blommor och rosa, tror hon kommer bli nöjd i sommar när allt blommar. Jag älskar ju också blommor och rosa.

Nu blir det nya fötter som springer upp för trappan. Nya äventyr som sker i trädgården. Det är härligt att någon annan tar vid där vi slutade. Nya kalas på altanen. Nya människor som njuter av solen. Det känns så bra!

Jag känner inte att jag kommer sakna något faktiskt. Men det återstår att se när jag bor i lägenheten.

Men ny är det nya kapitlet här och vi ska börja skriva på blanka blad. Nästa steg börjar nu!

12 kommentarer

 1. Så fint att lämna det kapitlet bakom sig & ge sig ut på nya äventyr! Ser ut som ett fint hus & nya ägarna kommer nog trivas toppen 😊 Jag drömmer om husköp men fruktar inför alla måsten & allt att sköta, är ju praktiskt i hyreslägenhet där man inte behöver tänka på värst mycket. Spännande om du delar med dig av flytt här, tycker sånt är så kul att följa 🤗

  • Just nu är jag så fruktansvärt trött på alla måsten som kommer med att vara husägare. Pengar måste alltid finnas till om något stort skulle hända som t.ex. när det stormade i vintras då var jag sjukt orolig för att taget skulle blåsa av. Fatta vad det hade sprungit iväg i pengar. Jag är så trött på att oroa mig hela tiden. Jag ser framemot att kunna lyfta luren och ringa till vaktmästaren och sen är det inte mitt bekymmer längre.
   Jag kanske ändrar mig igen längre fram i livet. Det är ju det som är så bra med livet, inget är ristat i sten utan det går att ändra på.
   Jag ska visa lägenheten så fort jag får tillgång till den. Måste ju visa balkongen, den är redan min favoritplats. haha

 2. Grattis till ert nya kapitel! Skönt att du känner att du inte kommer att sakna huset. Jag känner också att jag var färdig med vårt hus, så även om jag inte kommer att trivas i det nya så får det blir något annat. Det gamla var jag klar med.
  Hoppas att din nya balkong blir så där blommig och fin som du önskar!

  • Tack! Ja jag är klar, detta kapitlet är färdigt. Men jag kom på en sak jag kommer sakna, att kunna grilla! Måste kolla upp en elgrill för det får jag ha på balkongen.
   Det kommer den nog bli, jag är mästare på att få till gröna ytor. Jag är bara inte bra på att ta hand om dem. haha

 3. Många tror tvärtom jämt att man saknar hus då man bor i lgh, men det kan absolut vara tvärtom också, =D Så låter som om ni kommer få som ni precis vill ha det. Hur stor lgh flyttar ni till? Är det markplan eller bor ni några våningar upp?

  • Eller hur, att vara husägare är allas dröm. Ehh nä det är det inte.
   Det blir en trerummare eftersom en fyra är såååå svårt att hitta här. Men vi börjar i en trea och sen får vi se var vi landar.
   Det är på tredje våningen, hiss i trapphuset vilket är superskönt. Sen har lägenheten även en balkong och den är redan nu min favorit. haha

 4. Grattis till det kommande nya, låter som du gör ett perfekt val som kommer passa er och just det är ju det viktigaste. Jag älskar min hyresrätt (lägenhet) men saknar ibland en stor veranda med just pool . bodde tidigare i hus. all lycka till med det nya kapitlet i livet. kram

  • Ja det har varit skönt att ha en stor altan med pool men det är så himla mkt arbete med att ha en pool. Jag är uppväxt utan pool men med att bada i någon av alla sjöar vi har i kommunen så mina barn ska nog också överleva. Eller jag hoppas det iaf.
   Jag kom på en sak som jag nog kommer sakna och det är att kunna grilla. Men det finns ju elgrillar så jag får väl köpa mig en sån.
   Kram

 5. Det låter kanske konstigt, men jag är ingen husmänniska heller. Dottern bor i en lägenhet med en liten trädgård och det hade varit toppen för mig. Lycka till och grattis. När blir det flytt?

  • Härligt att höra att man inte är själv! Jag är så färdig med trädgård så jag är så nöjd med balkong, det har jag aldrig haft förr.
   Tack!
   Vi flyttar i juni, så det är nära nu!

 6. Jag saknar inte huset som jag lämnade i fjol. Inte ens trädgården fast jag är en trädgårdsnörd. Därmemot så vill jag i framtiden ha ett ställe på Gotland och en lägenhet som nu kanske i Vasasatan men jag vill samtidigt inte lämna allt det vackra runt omkring där vi bor nu. Lycka till med flytten

  • Skönt att du varken saknar huset eller trädgården.
   Jag har aldrig varit på Gotland men ”alla” som varit där är ju helt sålda på ön. Jag drömmer om en liten stuga ända nere vid havet, kanske blir det så en dag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.