Fokusera på det bra, ignorera det dåliga

Jag har lovat mig själv att inte lägga energi på saker som jag inte rår över men när det är 14 grader och regn på semestern så blir jag less. När solen sken en liten stund idag så rusade jag ut för att sitta bort emot 5 minuter i solstolen och njuta av solen. Det finns värre saker än få regn på sin semester, det finns värre saker än leva med fibromyalgi men det är ändå svårt att inte bli besviken på vädret. Så jag tittar på filmer med pojkarna med lyckliga slut (den otroliga vandringen) så jag får gråta en skvätt, jag fotograferar lite och busar med Sid. Barnen bryr sig inte ett dugg om att det regnar utan leker med sina drakar och riddare, har ihjäl varandra och andra stup i kvarten. Vi är ju trots allt lediga och tillsammans.
Men ändå vill jag ge alla er som klagade på värmen i helgen det onda ögat, va skulle ni klaga för? Sen tänker jag på vad Jenny brukar säga – vädret skiter fullständigt i vad vi gör och säger och det är ganska skönt att vi inte styr över vädret. Tänk om vi skulle försöka komma överens om vilket väder vi skulle haft! Det hade fått alla “heliga”krig verkar som en fjärt i rymden, herregud vilket liv det hade varit! Vi får ju helt enkelt skylla oss själva för det här, det är vi som förstör vår jord och vårt klimat. Tänk på det nästa gång som ni tar bilen till affären för att handla en liter mjölk!
Men det här var ju absolut inte meningen, jag skulle ju inte fokusera på vädret utan på allt annat. Jag skulle ju berätta för er hur Angela än en gång lyckas få mig att tro på mig själv och få mig att känna fotoglädje igen (hon borde verkligen bli lärare!). Jag skulle berätta för er hur Sid får mig och syrran att skratta så vi gråter när han gräver ner plättar i Anders jobbebyxor. Jag skulle berätta för er hur fantastiskt det är att få sova ut om morgnarna och vakna utvilad innan pojkarna vaknat. Jag skulle berätta för er hur härligt det är att vara ledig!
DSC_3558 DSC_3566 DSC_3568

6 kommentarer

    • Du vet alltid hur du ska göra för att få mig dit igen. Fattar inte varför jag ska tappa tilltron på mig själv så ofta när det kommer till fotograferingen.
      Tack vännen!

  1. Härligt att höra att du får vakna utvilad (o före pojkarna haha) och kollar efter guldkornen! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.