Fotostudio

Jag drömmer om ett större hus och trädgård där jag kan ha ett växthus, ett pysselrum och en liten fotostudio. Jag har kommit fram till att jag inte vill vara egenföretagare, jag vill inte leva på fotograferingen men jag vill att det ska få fortsätta vara en passion hos mig. Jag vill kunna ta foto på nyfödda underverk, jag vill kunna fotografera bröllop, jag vill kunna ta porträtt och jag vill kunna fotografera produkter. För att kunna det måste jag öva, jag måste lära mig och jag måste ha någonstans att öva dvs en fotostudio. Nu har vi inte tillräckligt stort hus för att jag ska kunna ha en fotostudio inne och inte heller har vi tillräcklig stor tomt för att bygga en fotostudio så därför har Kärleken min gjort en ministudio till mig, en portabel minifotostudio skulle man kunna säga. Fast inte portabel så sett att jag tar med den ut på uppdrag och dessutom så pass mini att inte ens ett nyfött litet underverk får plats men tillräckligt portabel för att jag skulle kunna flytta ut den på altanen idag och tillräckligt stor för att jag skulle kunna ställa upp några ljus där och fotografera. Det är så himla kul att fotografera produkter nu när jag har Camera Control Pro 2, att se hur fotot kommer se ut i datorn redan innan det är taget är så himla suveränt!DSC_9124 DSC_9127 DSC_9129 DSC_9135Det är en enorm utmaning att fotografera som andra vill ha det och inte som jag vill ha det eller tja kanske inte en enorm utmaning men det är en utmaning särskilt när det gäller ett företag som står för det det enkla, naturliga och rena. I mina bilder har jag ju det gärna ganska mörkt och skuggigt, varmt och inte kallt eller kalt. Jag fotograferar, skickar mail till Lisa och hon kommer med feedback. Det är en lyx att ha en vän som är van vid att jobba med bilder och tryck, en vän som vet vad hennes företag står för och hur hon anser att en bild ska vara. Jag får så otroligt bra feedback från Lisa och jag försöker förändra mig utan att förlora mig, det ska fortfarande gå att se att det är mina bilder. Så tja jag fotograferar och funderar i min mini och halvtportbala fotostudio, jag åker till Blomsterverkstan och tjoar om att jag behöver rekvisita till foto och då kommer jag ut med vackra blommor som får hjärtat att le. Plånboken ler iofs inte så mycket efter fyra besök hos Lina, en blomsteraffär är bland det farligaste som finns för min plånbok. haha 
Efter att ha mailat med kloka Emma så samlade jag mod till mig och gick in på Colorama och frågade om jag kunde få låna lite tapettester, jag fick ta så många jag kunde bära. Så himla gulligt att jag fick välja! De är så himla bra på Colorama i Höör! Det var gamla tester på tapeter som de inte längre sålde, det blev en stor låda. Vissa tapeter tog jag för att de kunde vara bra som en stilla bakgrund och en tog jag för att jag bara inte kunde låta detta vackra härliga tapetprov slängas. Jag har ingen aning om vad jag ska använda det till men jag älskar det. Det är rörigt, det är färgspäckat och det är helt underbart. Gör sig inte alls särskilt bra som bakgrund för produkter som ska stå för det enkla men jag var bara tvungen att prova! Jag älskar tapeten och jag tror minsann jag ska göra en tavla av den om jag inte kommer på något annat!DSC_9134Blåste gjorde det givetvis så fort jag hade tänt ett ljus och hur jag än flyttade på parasollet så blev det ändå massa skuggor eller solen rakt in i kameran typ. Så med hjälp med mitt rååååsa paraply såg blev det iaf lite bättre ja förutom att jag lyckades snubbla över kamerastativet så jag fick ställa om allting igen. haha Klumpfia!

2 kommentarer

  1. Åh vad jag vill bli bättre på att fotografera. Men just nu får det vänta känner jag, får inte ta mig för mycket men hoppas jag känner lusten och får kraft till det med snart. Man kan kanske få lite tips sen?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.