Fredriks nubbesill

I år har jag gjort Fredriks nubbesill och den är god! Den sätter jag fram på midsommarbordet idag och hoppas på att den ska uppskattas av dem andra också (annars äter jag den själv haha)

Jag gjorde dock lite förändringar, inte för att det var något fel på Fredriks recept utan för att jag tydligen inte är läskunnig. Fast det var inga stora förändringar, jag tog en hel purjolök och en hel rödlök men eftersom jag dubblade receptet så tror jag att det blev ganska rätt ändå. Sen fick jag ta créme Fraiche istället för gräddfil av den enkla anledningen att gräddfilen var slut i affären. Men den blev verkligen god.

Jag hade tänkt göra Gubbröra och mor hade ett jättebra recept som jag fick. Hon hälsade dock att man inte ska mixa i 20 sekunder, räcker gott och väl med 17 sekunder. Haha så talar en äkta matnörd, för mig är 17 och 20 sekunder lika mkt när det gäller att mixa något. Att det blev Fredriks nubbesill istället är för att jag inte har någon mixer i husvagnen.

Fredrik har också ett recept på gubbröra. Skillnaden är ju inte jättestor, kan jag tycka, på hans nubbesill och gubbröra men visst matjesill och ansjovis smakar ju olika. Jag får väl helt enkelt göra hans gubbröra en annan gång.

Men nubbesill på Kärlekens hembakade bröd satt gott till frukost.

Vad har ni på midsommarbordet idag?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.