Funderingar på kvällskvisten

I'm-unique

 

I’m unique

Jag läser ganska många olika bloggar när jag hinner, en del av tittar jag in till ofta andra tittar jag mest in till för jag har klickat mig dit från någon annan blogg. Ikväll började jag fundera på de olika bloggarna och vad den röda tråden är. Varför blir vissa bloggar stora och välbesökta medan andra blir inte fullt lika stora. Jag vet att det ligger mycket arbete bakom för att få läsare och behålla läsare men om man bortser från det. Vad är det som gör att vissa bloggar får många kommentarer? Är det vad man skriver eller är det hur man skriver? De bloggar jag läser har en sak gemensamt (förutom Fredrik Backmans blogg då) är att det är kvinnor som är drivna, framåt, vackra och shoppingglad. Det stör mig inte på något sätt, tvärtom heja dem! Men någon gång skulle jag vilja se en blogg som blir stor utan att det är en driven, framåt, vacker och shoppingglad person (ja det får gärna vara en kvinna ändå) Finns det ingen där ute som bloggat innan de gick ner i vikt? Finns det ingen där ute som bloggat innan de startade eget företag? Finns det ingen där ute som går till jobbet varje dag fast de inte vill? Finns det inte någon där ute som inte hela tiden visar en perfekt yta? Visst visst jag förstår det och jag gör likadant, jag skriver inte om det som är lika enformigt och tråkigt som att titta på när färg torkar,  jag visar inte mitt hem när här är som mest stökigt och smutsigt, jag skriver inte ut alla mina misslyckande för vem vill väl läsa om det? Men jag tror faktiskt att vi alla kan behöva läsa om det, vi kanske inte vill men vi behöver det. Livet är inte en tävling, livet är vårt att leva så bra vi kan med det vi har runtomkring oss. Inte så att vi på något sätt ska nöja oss, för kan vi så tycket jag att vi ska. I dessa semestertider så går det stora diskussioner om fejkade statusuppdateringar på Facebook, en evig jakt på den bästa sommarbilden på Instagram och gladaste kvittringen på Twitter. Varför gör vi så? Varför utgår vi från att det är fejkade uppdateringar? Varför ser vi det som en jakt för att någon lägger upp en fin sommarbild? Varför utgår vi från att ingen är ärlig? Jo mest troligen för att vi aldrig får se den sidan av någon. Visa mig den som skriver på Facebook “nu har jag grälat med sambon så mycket att jag skrikit mig hes och gråtit ögonen rödsprängda” eller “nu är jag så trött på min mor att jag inte orkar ha kontakt med henne på tre veckor”. Om någon skulle skriva så hade nog jag iaf reagerat med ett “men snälla du varför skriver du sånt på Facebook?!”. Jag känner att det måste stanna snart, vi kan inte hålla på så här. Nu menar jag inte att vi bloggare ska häng ut våra bukar offentligt men vi kanske ibland iaf kan visa att det inte alltid är så himla tiptop?

T.ex. så kan jag skriva här och nu att nej jag har inte de kläder som jag vill ha, de är både för dyra och för små för mig (ja jag är för tjock för alldeles för många kläder jag vill kunna bära). Jag bor inte i ett stor och flådigt hus för vi ville inte knäcka vår ekonomi med ett 3miljonershus. Visst vi har hus, husvagn och nyköpt bil, inget är nytt men mycket värt för oss. Vi är inte rosenrött förälskade varje dag, vi bråkar vi med om vem som ska gå ut med soporna och varför tvätten inte hamnar där den ska men vi älskar varandra ändå – varje dag med våra brister. Vi har framtidsdrömmar och visioner som vi kanske eller kanske inte genomför. Vi är de vi är, jag försöker inte lura andra och definitivt inte oss själva med att vi är något annat än vi är.

Så nu har jag bestämt att jag tänker fortsätta ta lyckliga och glada uppdateringar på Facebook som just lyckliga och glada. Jag tänkte glädjas åt andras vackra sommarbilder och jag tänker le åt stort åt den gladaste kvittringen. Jag tänker utgå från att ni är lyckliga, glada och har en fin sommar för jag antar att ni är som jag är. Lycklig och glad men inte varje dag. Jag tänker fortsätta visa mitt hem men kanske ibland då och då att ni får se ett stökigt hem. Jag tänker visa er “en dagens” även om den kanske inte sitter så bra som jag hade tänkt att det skulle sitta.
Jag tänker visa er hur mitt liv är även om ni inte får se hela livet men ni ska iaf fortsätta få se nyanser av det.

Men shoppinglad hoppas jag att jag fortsätter vara! Haha

Thyme-for-ginger
Min nya datorväska från Thyme for Ginger köpt hos CreativLounge. Åh vad jag älskar den!

 

 

 

11 kommentarer

 1. Alla lever, förutsätter jag, liv som vissa dagar är bra, andra dagar sämre. Det svåra med sociala medier är att det kan vara svårt att skriva om de dåliga dagarna utan att hänga ut någon annan.

  Själv kan jag lämna ut dagar som är dåliga för mig men inte dagar som är dåliga pga/ihop med någon annan. Sen kan å andra sidan mina problem verka små jämfört med andras, men de är i stunden stora för mig.

  Jag tycker f ö att din blogg är himla mysig med bra blandning av det mesta så fortsätt så här! Kram

  • Men åh vilken komplimang! Tack tack tack! ❤

   Ja jag förutsätter också det men ibland glömmer jag det och tycker att alla andra har så himla mycket bättre förhållande, duktigare barn, finare hus, intressantare jobb, ja ett bättre liv helt enkelt och då hade det varit bra om någon bloggare ville visa att det inte alltid är så glamour och glitter i deras värld även om jag vet att de också har dagar som är som mina.

 2. Oh vad jag håller med dig i allt du skrev i detta inlägget. Jag har ingen superblogg som folk läser eller kommenterar. Jag har mest problem med att få till något att skriva om. Jag har inte några häftiga bilder och inga kläder som är något att skriva om. Mitt hem är som vanligt, inget speciellt med det.
  Jag läser också en massa bloggar och blir alldeles matt över hur fantastiska alla är, hur snyggt de är klädda och deras fantastiska hem och supergulliga barn och för att inte tala om deras supermiddagar de lagar till, bara så där utan vidare.
  Jag brukar titta in här på din blogg och läsa. Tycker om din blogg och jag kan bli inspirerad av att läsa den.

 3. Jag måste bara tillägga till mitt förra inlägg, att din blogg har jättefin design och bilderna du lägger in är hur fina som helst. Du kan fotografera jättebra. Du är jätteduktig. Bara så du vet.

 4. Jag måste bara få tillägga till mitt förra inlägg, att din design på bloggen är jättefin, du tar toppenfina bilder. Du kan det här, du är jätteduktig. Bara så du vet det.

 5. Ett tillägg till mitt förra inlägg (har försökt nu 3ggr!!)
  Din design på bloggen är jättefin, du tar toppenbilder. du kan det här. Bara så du vet.

 6. När det gäller heminredning och kläder så är jag hopplöst ointresserad av båda för egen del så sådana bilder kan jag inte lägga ut, det vore exceptionellt dödligt trist för er som läser. Fast kanske kommer det något på den där bokhyllan om den någonsin kommer upp 😉

 7. Vilket bra blogginlägg och vilka bra funderingar. Jag håller med dig, det är absolut inget fel att läsa om framgångsrika, snygga, vältränade drivna kvinnor med händelserika liv, men det är skönt att hitta jordnära kvinnor som lever ett enkelt liv och stolt visar upp det i bloggar med 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.