Går igång på alla cylindrar

Alltsåjag måste lära mig att inte gå igång på alla cylindrar. Ändå sedan jag var liten har jag kämpat för rättvisa och ärlighet, inte så att jag är något helgon absolut inte men det har varit viktigt för mig att alla får sin del och att alla korten spelas öppet. Det låter som en fin egenskap att ha men egentligen är det bara drygt, energikrävande och galet frustrerande att vara sån. Det innebär att jag alltid blåser i visslan och går igång på alla cylindrar när jag upptäcker orättvisa och oärlighet eller rättare sagt hemlighållande. Jag avskyr lönesamtal för det är bara spel för gallerierna, inte rättvist för fem öre och allt hemlighetsmakeri runt omkring. Jag avskyr när folk tror att deras tid är viktigare än min, allas våran tid är värdefull och det ska respekteras. Jag avskyr när man får svar på frågor som kan vara andra behjälpliga men man hemlighåller den för att man inte vara hjälpsam utan att tjäna något på det. Jag avskyr när man vill stänga våra gränser för vi har inte plats till folk som flyr för sitt liv, det är inte rättvist att vi försöker ta patent på ett land.  

 Ni kan ju tänka er hur lätt jag hamnar i diskussioner och envis är jag också så jag ger ju mig inte i första taget. Likadant är det på jobbet, jag är känd av många just för att jag aldrig tvekar på att säga ifrån när det är något. Tror att det inte är så klokt rent karriärsmässigt men jag har aldrig varit kärriärssugen så det kan ju göra det samma. Jag funderar ibland på att bli kommunalpolitiker men inser att det inte går för en politiker ska inte gå igång på alla cylindrar utan kunna framföra partiets åsikter även om man själv inte kan ställa sig bakom åsikten. Det hade jag aldrig klarat. Jag hade också blivit sjukt irriterad om mitt förslag hade blivit nedröstat för då hade jag ju tagit det som att de andra inte hade förstått min briljanta idé. Haha Nä jag ska öva på att bli lugn som en filbunke och inte engagera mig i allt. Jag ska bli en sådan person som rycker på axlarna och säger det löser sig och rycker på axlarna. Ja det är mitt nya mål här i livet, att bli en sengångare som inte eldar upp sig för något. Tveksamt om jag lyckas dock. Haha

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.