Halvvägs genom Vår middag

Jaha så var det dags för andra dagen med Vår middag och därmed har hälften av middagarna gjorts. Förstår ni hur skönt det är? Jag behöver inte tänka på maten överhuvudtaget, inte planera något, inte handla något och inte klura ut någon maträtt. Allt sådan är redan gjort åt mig. Hur smidigt som helst.

 Hacka, hacka, hacka och sen slänga i stekjärnet. Pis åf kajk

 Måste erkänna att jag var lite fundersam på curryn, mest rädd för att det skulle vara för stark för resten av familjen.

 Men Alfred han åt med god aptit fast det syntes att det var nya smaker.

 Vicce var trött men åt i.a.f. en portion.

 Jag tyckte det såg så gott ut att jag inte ville smaka för risken att bli besviken om det inte var lika gott som det såg ut.

 Det här ska jag lätt göra fler gånger!

Kan någon förklara för mig vad grejen med kokosmjölk är? Alltså mjölk? Mjölk för mig är något flytande, rinnande. Det stod på burken att jag skulle skaka den V Ä L innan jag öppnade den. Jag skakade väl, Affe skakade väl, Vicce skakade väl och sen skakade jag lite till för att vara på den säkra sidan. Blev det någon mjölk då? Näedå. En stor vit klump i vattenbad. Ja det spelar ju ingen roll när den väl har hamnat i maten men det ser ju inte så aptitligt ut att lägga över den där klumpen som simmar i det grådaskiga vattnet. Hur mycket ska man egentligen behöva skaka en kokosmjölksburk och går det att göra för hand eller måste man ha någon form av skakningsmaskin? Jag fattar inte grejen med att kalla det för mjölk.

3 kommentarer

 1. Så gott det såg ut då?
  Jag fattar heller inte grejen med kokosmjölk men det kommer nog från när det rinner ur kokosnöten?

  Kramar och hoppas vi ses någon dag i lillbyn!
  L
  <3

  • Det var minst lika gott som det såg ut och inte alls starkt, vilket passar resten av familjen bra.
   Tror du är inne på rätt linje där. Men inte sjutton ser det ut som någon mjölk när det kommer ur konservburken iaf. *s*

   KRAM! <3

 2. Från kokosnöten ser det ut som spökvatten. Dvs vatten med lite mjölk i. Vi öppnade en kokosnöt på min praktik 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.