Hej mitt vinterland

20121011-070745.jpg

Så vart det andra morgonen med minusgrader, -4 visade termometern idag. Jag gillar vintern det gör jag men det finns en stor nackdel med vintern och det är Skånefuckingtrafiken. Herregud alltså har dom aldrig upplevt årstider förr? Byter dom ledning varje för dom lär sig aldrig! Andra morgonen med minusgrader och idag kom aldrig tåget. P.g.a. 4 ynka minusgrader! Seriöst, pallade ni inte trycket på det? Hur ska då vintern bli?
Man ska inte behöva börja med vinterjacka och grova kängor när det bara är minusgrader på morgonen. Fast när jag måste stå på en perrong och vänta på ett tåg som aldrig kommer ja då blir jag kall och längtar efter en kamin, varm o’boy och filtar i mängder. När jag sen kommer in på tåget så är där snudd på lika kallt så inte blir man varmare där. Jag minns en tid då man smälte sulan på skon på Plågatågen det var tider det, varma tider.

Nä när jag kommer hem idag blir det till att plocka fram termosulorna, vantar och tjockaste halsduken. Jag avskyr att frysa.

En heder åt alla de som jobbar som tågvärdar nu för det kan inte vara kul att varje morgon mötas av irriterade resenärer och överfyllda tåg. Jag hade hellre jobbat inom långvården än på Skånetrafiken! Stackars människor vad dom får ta skit för ledningens inkompetens. Nä nu ska jag bli bättre på att ge dom ett leende mer än när dom kollar biljetten.

1 kommentar

  1. Pfff, samma här. Det är höst och då ligger det blad på spåret (som gör att tåget antagligen får bromsproblem), vilket tågkompaniet tycker är en bra ursäkt att komma för sent :-/

    Men att åka bil till jobbet är också jätteärgerligt, trafiken gör mig så stressad!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.