Hösten är här nu

Enligt kalender är det höst och det känns minsann. Imorse var det inte skönt alls. Men jag skulle minsann ändå ha klänning! Ja jag fick även ta jacka och sjal så klart. Jag ångrade mig rätt så snabbt. Fy vad jag frös.

Men hösten är en vacker tid men framförallt är det tiden för stövlar och sjalar. I love it! Jag kunde ju tagit stövlar idag men nä jag skulle envisas med att lite sommarvärme finns nog kvar. Där hade jag fel. Termometern säger att det är 20° ute, den ljuger för mig det måste den. Det känns verkligen inte som 20°. Så på måndag ska jag ta fram mina boots och min underbara gröna jacka åker fram redan idag.

Färgerna nu är underbara. Tänk att vi lever i ett land med fyra (nåja kanske bara tre här i Skåne) årstider. Jag gillar de alla lika mycket, jag har månader som jag inte gillar lika mycket men årstiderna. Underbara!

Höstanemonerns blommar vid stationen. Någon kommer i short och t-shirt, en annan kommer med dunjackan. Men jag fått lära mig att våren ska frysas in och hösten ska svettas in. Som det är idag skulle man kunna tro att jag gör mig redo för vår. Hahaha

Hur långt kommen är hösten som dig?

6 kommentarer

  1. Så härligt att njuta av varje årstid, som du gör. Jag avskyr höst och vinter, kroppen gör alldeles för ont. Men det är ju därför vi vill lämna Sverige under det mörka halvåret.

    • Jag gillar höst och vinter men kroppen avskyr det. Jag försöker njuta och hitta sätt som kan mildra smärtan men det är faktiskt ren viljestyrka som gör att jag tar mig framåt varje dag under hösten och vintern.

  2. Tycker också om alla årstider, alla sin charm! Hos oss har löven börjat att skifta och temperaturen har krupit ner så att det är vantar som gäller på morgonpromenaden.

  3. Det är fortfarande ganska varmt här dagtid så det går fortfarande att ta en kaffe på altanen när jag jobbar hemma. Men barnen som kör moppe har börjat med tjocka vinterjackor redan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.