Men måste jag duscha

Jag sitter i soffan, klockan är halv sju på morgonen. Jag är så trött, gick ändå inte till sängs så sent. Jag somnade strax innan elva och har sovit gott hela natten. Men jag är så trött.

Det är torsdag vilket innebär att det är fortfarande arbetsvecka. Jag ska till jobbet, jag måste gå till tåget, jag måste vara social. Men först måste jag duscha. Jag orkar inte duscha. Att duscha är skönt men energikrävande. Det spelar ingen roll om jag har långt eller kort hår, det ska ändå tvättas. Kroppen behöver bli ren, även om jag tvättar mig varje dag.

Jag kan inte förstå hur något som är så skönt kan vara så energikrävande. Egentligen är det inte någon svår arbetsuppgift men för mig är det. Jag vet inte vad det beror på men en dusch är bättre än allt annat på att trötta ut mig. Dränera mig fullständigt. Jag saknar tiden då det var uppiggande att duscha. Jag duschade på morgonen för att piggna till och för att vara fräsch när jag gick till jobbet. Nu duschar jag för att jag vill vara fräsch till jobbet. Inte för att jag är ofräsch och luktar illa annars men vi behöver duscha för att inte lukta skitigt.

Så nu sitter jag i soffan, nyduschad och helt dränerad. Kaffet står bredvid mig, det svalnar medans jag försöker piggna till. Sen ska det piffas till håret, ta på mig mitt face och framför allt klä på mig. Jag somnar till mellan orden här.

Idag gjorde jag det, idag orkade jag ta fighten med duschen och jag vann. Jag blir sen till jobbet iaf.

Varför måste allting vara så förbannat svårt och trögt?

17 kommentarer

 1. Förstår precis vad du menar!
  När jag hade ett skov som tog all ork från mig, köpte vi en pall i metall som jag tar till sådana dagar (även för mig idag). Har kommit på att det tar mindre energi från mig att sitta ner och duscha.. Sen kommer vi till den hatade bhn, den är ett helsike att få på sig sådana dagar med, efter dusch, men där har jag ingen annan lösning än be om hjälp, eller ta en sportbh..

  • Skönt att veta att det inte bara är jag!
   Vi har ju badkar nu så jag kan sitta ner om jag vill men det verkar inte hjälpa mig, tyvärr. Fick rådet att testa duscha kallt men noooo. Ain’t gonna happen!
   BHn har jag inte problem med faktiskt. Eller när jag har problem med BHn så är jag så pass kass att jag inte går till jobb och därför inte behöver någon BHn.
   Kram

   • För mig är det inte själva duschen som är energitjuv, det är efterarbetet. Att bli riktigt torr överallt och att smörja in sig. När jag är klädd behöver jag sova 30 min innan jag orkar ta mig till jobb. Så det är numera kvällsdusch och hårtvätt på morgonen.

    Får jag inte på mig BHn har jag inte kraft att utföra mina arbetsuppgifter så då blir jag hemma med tvillingarna lösa 😉

 2. Ibland kan enkla saker vara de allra svåraste. Skönt däremot när man är klar och sitter där. Hoppas du piggnar till och kommer iväg.

 3. Fy, det låter verkligen som en riktig pärs att ha en sådan trötthet och att en sådan till synes enkel sak ska behöva vara en kamp! Hoppas att lite energi återvänder snart!

 4. Men usch, duschen ska ju vara det som piggar till en, inte dränerar! Funkar det för dig att duscha på kvällen istället? Jag duschar varje morgon bara för att känna mig pigg, men dottern duschar alltid på kvällen eftersom det passar henne bättre. Om man inte svettas en massa på natten kan det ju kanske vara ett alternativ?
  Hoppas att du kom iväg som du skulle!

  • Tack! Att duscha på kvällen är optimalt för energin men håret. Ja jösses sås er jag ut som en igelkotte på morgon. Haha
   Ibland duschar jag på kvällen men oftast skjuter jag på det för det är en sådan hög tröskel att ta mig över. Jag hoppas att Neurorehab kommer ge mig lite tips och trix för att fixa detta bättre.
   Ja jag kom iväg, tog det lugnt och kom med ett tåg tidigare än jag trott pga tågförseningar. Haha
   Kram

 5. Duscha kan verkligen vara energikrävande, visst skönt där inne, fräscht att vara ren och man får lukta extra gott. Men det ska fixas mer och donas med en efteråt då man blir torr, rödflammig, man måste fixa håret så mycket mer och vi som är kortklippta så lägger det sig ju som en len mössa på huvudet om man ej stylar det. Ibland låter ja det få vara så så gör jag en fläta i luggen eller tar bara ett diadem.

  • Exakt, det är så mkt runt omkring. Kroppen ska smörjas in, håret ska få olja sen ska det stylas osv. Grejen är att jag är helt slut när jag kommer ut från duschen. Innan jag har börjat med allt efterarbete. Och då har jag inte ens räknat in en dag då man måste raka sig, ta peelingkrämen osv.
   Jag kammar det bakåt och sen får de se ut som det vill.

 6. Jag känner mig alltid som en ny människa efter man duschat sej. Även om man kan va för lat för o orka ta tag i det så är känslan efter underbar 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.