Jag behöver hjälp

Jag behöver hjälp, nu är jag tillbaka i samma sits igen. Den sitsen som jag varit i så många gånger.

Mitt hår, mitt tunga och tjocka hår. Det har växt mycket sedan jag gifte mig för sex år sedan.

? Angela Sederblad

Då, för sex år sedan, var det kort. Mörkt även då. Färgen är ju också något som förändrats flitigt. Det är lite antingen eller. Mörkt eller blont. Kort eller långt, inte några mellanting.

Jag har det alltid uppsatt. Jag har försökt att ha det utsläppt när jag jobbar men jag fixar inte det mer än en halv dag, sen får jag spel på det. Knorren är min hår-vän.

En gång i tiden var jag blond men sedan många år tillbaka så vet jag inte riktigt vilken färg jag har i mig själv längre. Jag färgar, jag blonderar, jag testar och har skoj. Jag misstänker att jag har en nyans av blond som kan kalla kissgul, inte den trevligaste nyansen.

Jag trivs i kort hår men det kräver mer jobb och underhåll. Jag trivs som blondin och jag trivs som brunett. Jag gillar förändringarna.

Men en bad hair day är så mycket mer bad när man har kort hår.

Jag har varit gråhårig och det älskade jag men tyvärr försvann färgen snabbt, mitt hår är inte riktigt som andras hår.

Som ni förstår så är jag sugen på förändring, jag tänkte att jag kanske inte behövde gå till ytterligheter och klippa av mig allt men ändå förändring. Jag går in i nätets Bermudatriangel för att hitta inspiration, det hjälper inte för jag fastnar på samma typ av frisyr hela tiden.

? Pinterest

Kanske behöver jag inte göra mer än att jämna till håret så det blir jämnlångt. Tål att tänkas på.

Jag får nog helt enkelt kontakta en frisör så jag kan diskutera det här med någon som faktiskt kan. I mitt huvud blir ju allt perfekt men det kanske kräver mycket jobb varje dag.

Jag är bara så trött på mitt burr.

Vad tycker du? Ska jag kanske bara raka av det? Då slipper jag ju tänka på håret helt. Haha

18 kommentarer

 1. Jag gillar verkligen ditt hår nu! Gillar färgen och tycker att du passar i längden. Meeeen, du ser ju grym ut i korta frisyrer!! Och jag är lite i samma sits som dig just nu, har varit korthårig i såååå många år (älskade det, men det är ju vad det är när det är kort, svårt att förändra från dag till dag, iaf för mig). Nu har jag också lite mer än axellångt hår och tycker att det är skönt att jag för första gången på många år kan sätta upp allt hår. Men, precis som du skriver, nu börjar det bli lite jobbigt att ha löst hår, ha ha! Nu vill jag också sätta upp det varje dag, och jag är verkligen sämst på frisyrer, kan typ bara sätta upp det i en hästsvans! Önskar att jag hade kunnat göra en liten inbakad fläta i luggen typ, för att få bort håret från ansiktet. Men har inte tålamod att lära mig..

  Är lite sugen på att göra lite “slingor” för att det ska hända något. Ljusa upp det mörka lite inför sommaren. Är i stort behov av frisören, men har dragit mig för att gå dit nu i dessa tider..
  Så lycka till! Inser att min kommentar var absolut noll hjälpsam 😀

  • Hahaha gillar slutklämmen på din kommentar.
   Jag är också värdelös på frisyrer iaf långa frisyrer, korthårig har jag varit i så många år att där kan jag styla bra och på olika sätt.

 2. Wow, vad bra du passar i alla frisyrer. Jag tycker inte det är ofta man ser någon som kan bära upp så många olika varianter. Ibland önskar jag att jag vågade prova lite fler frisyrer – kanske till och med ge frisören fria händer – men jag är för feg för det. Jag klippte ligg när jag var 11 och konstaterade att det inte var en bra idé. Sedan den växte ut igen har jag haft samma. Haha!

  • Tack snälla!
   Det är ju bara hår så det växer ju ut igen och blir det inte bra så kan man ju alltid prova med en annan färg eller en ny klippning (beroende på hur kort man klippt sig).

 3. Jag klippte mitt gjort det ljusare och jag älskar det, var så less på mitt långa hår som växte men inte blev längd på ändå eller vad man ska säga hehe. Tycker du passar i kort som de tre sista bilderna

  • Jag har aldrig stannat i en frisyr eller en färg ? Mitt hår slutar ju inte växa, verkar kunna bli hur långt som helst.
   Tack, vi får se var det slutar.

 4. Hahahaaa neeeeeeej inte raka av!!! Jag älskar den frissan på dig med den där liggande tuppakammen… Fattar du vilken jag menar? Den bilden ovanför collaget. Och så kan jag se dig i riktigt riktigt kallt silvergrått. Gud så snyggt på en redan snygg tjej!

 5. Jag klippte för ett år sedan typ så att det var kort i nacken och längre framåt. I nacken klippte jag också en undercut eftersom mitt hår är så himla tjockt. Det var snyggt ? Nu har jag jämlångt men uppklippt och behålla undercut, så skönt ?

  • Jag gillar när det är kort i nacken och lite längre fram, funderar starkt på det.
   Undercut gillar jag på andra men tror inte att jag skulle vara bekväm med det.

 6. Jag är med så att jag älskar att föredra mitt hår just nu håller jag på att spara ut det då jag klippt av det så många gånger ? jag tycker att du ska ha den färgen du hade på brölppper det var värkligen super snygg frisyren med ❤️

 7. Wao så många olika frisyrer du haft de senaste åren. ditt måste verkligen växa snabbt. Jag tycker du varit fin i alla och gillar att du varierar dig så ofta.

  • Ja det har blivit en del. Haha
   Ja mitt hår växer fort vilket är både en fördel och en nackdel. Nackdel när jag har kort hår för då måste jag klippa mig ofta för att frisyren ska fortsätta vara snygg.
   Tack snälla!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.