Jag blir så lack så jag ruggar

Sitter och tittar på “Livet på BB” på 5:an och jag skulle kunna fota den mannen hårt i sittdynan! Hans fru går igenom sin andra förlossning och han har mage att sitta och klaga på att inget händer. Han tycker att de skulle valt kejsarsnitt direkt för det är enklare. Enklare? Hur tänker han då? Och varför i hela friden skulle han få lov att beklaga sig om att det är jobbigt att sitta brevid? Ja båda ska vara delaktiga i förlossningen och barnet är bådas men själva förlossningen är banne mig kvinnas helt och hållet. Det är väl en sak om ens partner försöker övertala en till ngt som verkligen är bättre, för att man själv inte kan se klart. Men att försöka övertala kvinnan till ngt annat för att det är enklare för partner som sitter brevid det, ja det är helt idiotiskt.

Vad är det med förlossningar som män inte förstår? Det är inte så att kvinnan bestämmer över förlossningen, barnet gör som barnet vill och ibland krävs det åtgärder för att barnet inte vill alls. Visa mig den kvinna som tycker det är kul med en förlossning på 30 timmar… Att föda barn är en urhäftig sak men man behöver stöd under tiden och absolut inte någon som är negativ.

Han sa till och med henne att han inte visste vad som var fel på henne, för att föda barn är något som kvinnor gör varenda dag och de klarar det så varför gjorde inte hon det. Jag önskar, som så många andra kvinnor, att det fanns en föda-barn-simulater så att män kunde få känna hur det känns. Eller ja för alla som inte har fött barn.

Om jag tycker att jag är lite bättre kvinna för att jag har fött barn? Nej, men jag anser att jag är sjukt mkt starkare nu än innan jag gick igenom förlossningarna.

1 kommentar

  1. Jag tittade även på ett program kl 22 på 3:an om gravida.. Där var en tjej som imponerade på mig. Hon hade köpt en pool att föda i, hon födde så lugnt och fridfullt och det var hennes första. Jag var skitnervös innan min förlossning.. Hon var så lugn och fin.. Mannen stöttade henne verkligen också, en riktigt fin stund. Tror morfadern tömde poolen undertiden och mormodern hälld i nytt varmt. En familjeaffär var det!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.