Jag gjorde ingenting

Jag gjorde ingenting idag, jag bara var. Satt och mös på altanen med Ernst bok i handen. Jag läste lite, drack lite te och somnade visst en stund också. En riktig slapp dag.
Jag gjorde ingenting

En enda dag där jag gjorde inget mer än tog tid för mig själv. Min musik som fick ljuda ur högtalaren och ingen som avbröt mig.
Ernst bok handlar inte om att binda kransar eller måla presentpapper eller om dyr design. Ernst bok handlar om att hitta lyckan i vardagen och hålla kvar den hela livet. I boken skriver Ernst om att han tycker att alla borde ha en mitt-i-livet-paus för att se vem man har blivit under åren som gått, om man är på rätt plats i sitt liv. Så nu tänker jag inte säga att jag är arbetslös längre utan jag tänker säga att jag har en mitt-i-livet-paus för det är precis det där som jag gör, tar reda på vem jag har blivit. I boken skriver Ernst bl.a om sin mamma och hur hon sa att ju bättre deras ekonomi blev ju mer gled de isär som familj. Jag tror det ligger väldigt mycket i det, om man har en knaper ekonomi så blir familjen delaktig i de ekonomiska besluten t.ex. vi kan inte handla leksaker/gå på tivoli/ställa till stort kalas för då kan vi inte handla nya skor. Det låter säkert hårt i era öron att barn ska behöv ta del av sådana beslut men jag tror faktiskt det är nyttigt att de får vara med och se hur livet kan se ut. Jag fick som barn höra att det inte fanns pengar till allt, inte till Barbiedockor i parti och minut som många av mina kompisar fick, inte till äkta Converse och inte några Levis-jeans för jag visste att det inte fanns pengar till sånt som var oviktigt. Jag hade dockor, jag hade skor, jag hade jeans och jag hade en väldigt bra uppväxt. Vi gjorde saker tillsammans, vi var tillsammans och vi pratade med varandra. Jag försöker göra likadant med mina barn, de ska veta att man kan inte få saker hela tiden, det finns inte pengar till det största legot för att vi prioriterar hushållsekonomin med räkningarna betalda och mat på bordet. Jag tror att det är av högsta vikt att man berättar för barn om hur en hushållsekonomi sköts för annars går de ut i världen och vet inte hur mycket det kostar att bo själv, hur man betalar räkningar eller hur viktigt det är att man betalar sina räkningar. Det mötte jag väldigt mycket i jobbet på Skatteupplysningen.
Just därför tror jag att det ligger väldigt mycket i det som Ernst mamma sa, ju bättre ekonomin blev ju mer gled de isär som familj.
Jag rekommenderar att ni läser boken! Mycket klok bok!
Jag gjorde ingenting Jag gjorde ingenting Jag gjorde ingenting

Som vanligt så gick jag runt i min trädgård och tittade på mina blommor, svor över alla myror som har invaderat rabatterna.
Jag gjorde ingenting

Och denna goding som varit vid min sida hela dagen t.o.m när jag plockade hallon idag. Flera gånger idag fick han mig att skratta högt. Jag har sagt det förr och jag säger det igen, jag är så innerligt tacksam att lille Sidisen kom till oss.
En dag då jag gjorde ingenting mer än njöt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.