Jag testar

DSC_9494

Jag tänkte jag skulle ta tillfället i akt nu när jag inte har samma måsten i livet längre. Jag tänkte se om det går att må bra med rätt liv och rätt kost, utan medicin. Jag har bara gått på medicin mot fibromyalgi i ett år men jag är redan trött på att fylla kroppen med massa medikamenter. Så nu tänkte jag göra ett test, jag har ju ändå inget jobb att gå till så vad gör det om jag skulle få så ont att jag inte klarar sitta upp hela dagen. Man måste se det positiva i tillvaron, man får fokusera på det positiva. Så nu testar jag leva utan min medicin (den är ändå slut så det är bara att jag inte hämtar ut mer) men med yoga, rätt kost, vitaminer, tillskott och att inte stressa. Det kanske inte alls funkar men om det inte funkar så är det ju bara att sätta in medicinen igen. Jag gör det helt utan inblandning av någon sjukvårdsmänniska (risk finnes att min mor och mina systrar tittar på mig med onda ögat men jag får väl säga att det är Rubensarvet) och inte heller har jag läst någonstans att det ska vara bra. Det var bara en idé jag fick idag när jag stod och fyllde på min dosett. Det känns inte bra att stoppa i sig massa grejor som jag inte begriper mig på. Ja det kanske är idiotiskt, vi får se. Jag tillhör nämligen den gruppen människor som är övertygad om att Fibromyalgi kommer genom stress, psykisk eller fysisk eller båda. Jag är övertygad om att den livsstilen vi har nu för tiden gör oss sjuka. Så jag testar min övertygelse. Kanske överbevisar jag mig själv, kanske förstärker jag min övertygelse, det spelar faktiskt ingen roll vad resultatet blir för jag är så tacksam för att jag har möjligheten att testa.
Så nu är det laktosfritt eller iaf så lite laktos som möjligt, färsk frukt och grönt, tillskott och aloe vera och träning. Det här kommer bli så häftigt!

18 kommentarer

 1. Jag tror fullt och fast på att ett hälsosamt sätt att leva, och “ren” kost rensar bort kroppens onda. Blev själv utredd för fibro för tre år sedan, idag äter jag rent, tillsatsfritt, till största del kolhydratfritt, inga konstigheter. Många tror att det beror på viktnedgången, jag tror det är en kombi. Hade fortfarande lika ont efter 25 kg minus, och samma dåliga kostvanor. Värken dämpades avsevärt efter tre månader med typ lchf kost. Idag efter 2 år på något liknande lchf har jag ingen värk kvar. Dom dagar jag är dåligt aktiv, äter sämre, stoppar i kroppen massa mediciner (antibiotikakur tex) är som att slå på on-knappen. Värken kommer som ett brev på posten!

  Jag tror att alla kan läka kroppen med kost och hälsa, men att det finns behov av en högre tro på att det kommer att fungera. Jag har sett kost och hälsa bota fibro, tix/muskelryckningar, diabetes, allmän värk, inflammationer, återkommande sjukdom etc. Sen är jag visserligen för att mediciner behövs i vissa fall, men att en hel del av dom kan plockas bort… Eller dosen minskas avsevärt!

  • Alltså jag behöver dig i mitt team Julia! Någon som har så mycket koll och kunskap du är som gjord för Forever! 🙂
   Så härligt att snacka med dig idag, du är så klok och du kanske lyckades att få Ante att tänka på sin kost. 😉

 2. Förstår dig syrran, jag hatar också att ta en massa piller. Men jag råder dig till att först hitta en balans i tillvaron, tid att låta all stress gå ur kroppen innan du slutar med medicinen. Tror du tar en stor risk med att sluta med medicinen nu….

 3. Ojojoj, vad jag blir snurrigav att läsa detta, både ditt inlägg och kommentarerna!
  Jag tror du gör rätt som gör det nu, när du inte har nått att förlora!
  Kosten betyder mycket, men att påstå att kostomläggningen kan bota t ex diabetes får mig faktiskt att se rött! Typ 2, ja, den kan botas med kost och motion, men inte typ 1! Kosten är jätteviktig där med, men kan aldrig bota!
  Jag tror på dig, och håller tummarna för att det är din väg du hittat! ♥! Kram

  • Fast Frida jag vet faktiskt en med typ1 diabetes som håller den i schack enbart genom kost. Dr skrattade åt henne och sa att det går inte men hon är levande bevis på att det går. Hon hamnar inte längre i insulinkoma, hon behöver inte längre ligga inlagd på sjukhuset. Hon lever sitt liv mer fullt ut än vad hon gjort tidigare, hon lever sin dröm.

 4. Fast det jag menar är att du kan aldrig, som typ 1, sluta ta dina sprutor, men du kan klart dra ner på mängden enheter, och få bättre kontroll på blodsockret med en bra/bättre kost… Är det så det är för din vän?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.