Jul, all-in

Ni som har varit med här ett tag vet ju hur jag fullständigt knarkar julen. I år har dock julen känts lite annorlunda men jag har gjort mitt bästa.

Julmuggarna kom fram ganska tidigt, älskar mina julmuggar. I år fick jag en ny (mittersta) julmugg av min älskade NellisPellis och Sessan. Den är så fin och jag är så tacksam. Jag har även fått en granmugg (finns i förra inlägget) av min fina Marie. Jag är så tacksam för att jag har så fina människor i mitt liv. Sen gav jag mig själv en julmugg (första bilden). En julmugg och ett julplagg får jag köpa varje år, så säger lagen. hohoho

Den röda muggen köpte jag för något år sedan och den är helt underbar. Men jag kan berätta att den ska man inte göra varm o’boy i, iaf inte i micron. Jag fick städa både micro och köket för handtaget blev så varmt! Men visst är den fin och kaffe funkar ju alltid.

Som om julen har exploderat

Jag såg en reels på IG där en man pratade om att sociala medier svämmar över av vackra och stilrena julhem och julgranar. Så ska det inte vara, enligt honom. Han var lite mörk i sin reel men samtidigt så har han tyvärr så rätt. Han menade på att i år ska vi gå all in med tanke på hur världen ser ut, vi vet inte om vi kan fira jul flera år. Det vet vi förvisso aldrig men jag fattar vad han menar. Hans lösning var att vi borde gå all-in med julen i år. Hans ord var att det ska se ut som att julen har kräkts över julgranen och hemmet. Jag säger ju inte emot honom.

Min jul är, som vanligt, mest röd. Jag brukar inte ha så många tomtar framme längre men i år tog jag fram i princip alla jag har. Jag älskar att se andras vackra, stilrena och ljusa julhem och julgranar. Men när jag kommer hem i mitt röda hem där julen har fullständigt exploderat, ja då blir jag varm i själen. Julen ska tas in genom alla sinnena! När jag kommer hem ska jag se, dofta, smaka och höra julen.

En skog av gröna granar

Jag valde att köpa nya julgranskulor i år. Vi fick ju dela upp det vi hade, även om jag nog fick det mesta av de gamla kulorna. Jag hade bestämt att jag skulle ha två julgranar i år, allt för att det ska kännas som jul och kul. Beställde en fantastisk gran på nätet, den vecklade ut sig själv (typ) och var på hjul. Lät ju suveränt men tja ibland är jag helt enkelt för blond. Det var en scam (låter det för bra för att vara sant så är det oftast just det, inte sant) så jag blev blåst på pengarna men framförallt på granen. Hallå, jag hade redan planerat allt i mitt huvud! Jag skulle ha denna lilla i mitt sovrum och den skulle vara pyntad med vitt och rosa. Suck

Grabbarna tycker att det är något konstigt med granen i år, den är så liten. Så liten brukar den inte vara, sa Affe. Hmm tja jo de har vuxit något otroligt detta året så jag kan förstå att de känner så. Nåja vi har en gran och jag har nya fina glittriga kulor och girlang från Clas Ohlson. Så jag maxade granen, inte en enda julkula skulle glömmas. 56st julkulor i min lilla gran plus en girlang som är 1,6 meter lång. All-in!
Älskar krokarna som julkulorna nu hängs upp med. Inga mer plastsnöre som inte gör som man vill. Enkelt att hänga upp och enkelt att plocka av. Bra gjort Clas Ohlsson!

Att stoppa i munnen då?

Jodå lite har jag gjort, inga pepparkakor dock. Inga bullar, inga lussebullar med mandelmassa och vit choklad men dock Snickers! Ja och så klart även mjölkchokladfudge. Kokat en skinka har jag också gjort. Kokat risgrynsgröt mer än en gång och även gjort apelsinris (som ris á la Malta fast med apelsinbitar i). Finns något kvar till julafton då? Nope allt är slut. Haha Eller nja där är faktiskt mjölkchokladfudge kvar, än så länge. hehe

I veckan ska jag koka julskinka, det måste vi ju ha! Jag ska även försöka få till att baka lite, inte för att det är ett måste men jag tycker det är gott att ha lite fika hemma. Sill vet jag inte om jag köper eller gör ännu, men det är ju inget svårt iaf och det går snabbt. Mer julgodis får jag nog se till att göra annars kommer jag ha två besvikna tonåringar här hemma. Ja jag blir ju också besviken när julgodiset är slut för det är så gott med en bit eller två till kaffet.

Julpyntat psoriasis

Som ni vet så tycker psoriasisen att jag är en underbar person för den är som klistrad på mina händer. Vad jag än gör så hånar psoriasisen mig genom att bara dyka upp på ett annat finger eller under en nagelbädd. Så spännande, eller inte. I mitt jobb använder jag mina händer konstant för jag pekar på var informationen finns, var någon ska klicka eller skriva under osv. Jag avskyr att visa upp mina händer när psoriasisen stalkar mig.

Sedan många år tillbaka var min lösning att gå iväg och bygga naglar i hopp om att fokus inte skulle vara på psoriasisen. I år började jag bygga hemma själv, trodde aldrig att det skulle hände för jag är ju inte direkt den mest tålmodiga. Så denna julen är första julen som jag kan “designa” mina naglar själv. Psoriasisen har inte uppskattat det men jag ger mig inte, jag ska ha julpyntade händer!

Jag har ritat de randiga strecken. Jag har byggt naglarna från scratch med mallar (har inga naglar att fästa tippar på). Duttarna eller julkulor eller vad man ska kalla dom var helt klart det enklaste att göra. Är jag duktig på att bygga mina naglar? Nä inte särskilt men det är rogivande att sitta med, det är kul och jag får helt klart snyggare naglar än vad mina egna är.

Med fibron och MSn kommer ju en stelhet i händerna och skakningar. Att bygga naglar är pilligt och tålamodskrävande, iaf för mig. Men jag tror att detta är bra för mig. För jag håller ju min finmotorik igång. Så är naglarna “perfekta” och snygga? Nä men det är fysioterapi för mig, har jag bestämt. Vilket innebär att jag nog måste köpa mycket mer nagelsaker. hahaha

Glad 3:e advent!

Jag önskar er en glad tredje advent! Jag hoppas att ni finner julkänsla oavsett vilken situation ni är i. Julen är värmen och kärlekens tid så jag skickar massa varma kramar och kärlek till er! Må era julgranar och julhem vara totalt nerkräkta av julen!

6 kommentarer

  1. Så fin du var i kulklänningen och jsg skulle gärna ha en mugg med julmotiv, det är så fint. Ja jag är ganska vit av mig alltid annars, men just vid julen vill jag ha rött lite i alla fall. Fint du pyntar.

  2. Åh vilket underbart och juligt inlägg! Vi har inte heller den stilrena julen här hemma och granen har massor av pynt som barnen har gjort – de älskar att få hänga det i granen.

  3. Den röda muggen ser ut som en jag kollat på på Maxi, men jag har inte kommit mig för att köpa den ännu.
    Köpte också julgranskulor från Clas O i år och blev först lite fundersam över krokarna, men sedan kände jag att det var ju toppen! Nu är det en plastgran men annars är det ju alltid lite trist att dra av kulor med snören från en riktig gran, det kommer barr överallt.
    Vad roligt att du hittat nagelfixet att sitta med. Låter utmanande att göra på med “fel” hand, men jag antar att man blir bättre och bättre. Jag kan typ inte skriva med vänster hand 😀

  4. God jul! Tycker det var riktigt fina muggar du har den mittersta är nog min favorit. Hoppas det gick bra med micron och att den klarade sig. Även om du blev tvungen att städa sen 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.