Julafton 2021

Nu fylls hela Blogglandia med inlägg om hur julafton har varit. Tro inte att ni kommer undan här inte för jag ska också berätta om vår julafton!

Alla började med glögg eller rättare sagt de andra började med glögg. Ja jag fick också glögg men eftersom jag är snurrfia nummer 1 så fick jag dricka glögg själv. Julafton började så bra, vi hade en mysig morgon och jag kände ingen stress alls. Kärleken gjorde köttbullar för det var hans ansvar. Jag hade julgodiset som mitt ansvar och jag använde barnarbete (Vicce hjälpte alltså till) för att få det sista gjort.

Det blev ett gott julbord trots att jag hade glömt göra Janssons Frestelse och trots att jag tappade formen med köttbullar rakt ner i snön. Som tur var så hade Kärleken satt folie om formen så det vara bara en köttbulle som smet och den stoppade min svåger i munnen. Nåja vi äter ju julbordet två gånger och andra gången hade jag gjort Janssons till. Mor och far har ju faktiskt också en ugn.

Ja just det ja, jag glömde ta med mig lite julgodis. Det som jag vet uppskattas så mycket och det som “ska” finnas på gottebordet. Fast jag tror nog att det räckte gott och väl med det jag hade med. I den orangea påsen är det hemmagjorda saffranskolor som Becks har gjort. Hon följde receptet så tydligen smakar de mycket saffran. Jag har faktiskt inte smakat dom ännu. Jag är ju en chokladmänniska så jag håller mig till chokladen och geléhallon. Vilket julgodis måste du ha på gottebordet?

Nu är det Kalle!

När Kalle börjar så ropas det högt så att alla vet att nu är det dags att samlas. Oavsett hur mätta vi är så ska det vara kakor till Kalle! Mor gör stora pepparkaksgrisar som hon spritsar God Jul på. Det är ingen jul utan de stora pepparkaksgrisarna. En jul fick vi systrar varsin pepparkaksformar som är en stor gris, allt för att traditionen ska kunna leva vidare. Det ska också vara eklöv och klenäter till Kalle. Mors klenäter är ljusa, tunna och fulla av socker. De är så mycket godare än de där stora som man köper på konditori. Mors eklöv är så tunna att Becks hävdar å det starkaste att mor kör de genom pastamaskinen. haha

Alla sitter bänkade och tittar på Kalle, kommenterar saker som man inte tänkte på som barn, fyller i replikerna då vi alla kan dom. Det var ont om platser hos mor och far i år så far, den äldste, kröp ner och satte sig på golvet. Han är minsann smidigare än mig när jag ska upp från golvet! Mattias, Becks sambo, hade dagen till ära färgat skägg och hår i Grinchengrönt. Älskar’t! Mattias lever definitivt efter samma novis som mig – det är bara hår! De får hem alla barnen idag, ska skicka iväg ett sms senare för att höra hur barnen reagerade. Lias älskar ju Grinchen så han har nog ett leende som går från öra till öra.

Längtan efter julklapparna

Tonåringen har lärt sig att vänta, att sysselsätta sig under tiden han väntar. Men lillebror, herregud han är lika spänd och uppspelt som han var när han var liten. När ska vi öppna julklapparna? Den frågan fick vi ungefär 1000 gånger på julafton. Underbart, precis så ska det vara! Kärleken hade beredskap en del av dagen så vi ville vänta med julklappsutdelningen tills han hade gått av beredskapen. Jag visste ju vad han skulle få i julklapp av Becks med familj. hehe

Affe var överlycklig, de två största paketen var till honom! Ett X-shotgevär som han och morfar hade skoj med. En basketboll som har camo-mönster i svart. Bästa julklappen!, sa han och leendet tog aldrig slut. Här hade jag gått och nojat mig över julklapparna till barnen, skulle de bli glada, skulle de bli nöjda. Den billigaste julklappen blev den som han håller hårdast om och älskar allra mest. Jag måste sluta noja mig!

Vicce fick inga stora paket men han fick det han hade önskat sig eller tja han fick ett presentkort på Steam så nu kan han köpa sig spelen själv. Vicce fick också en burk chaipulver från Espresso House och det blev ett jubel när han öppnade den paketen. Han älskar chai och vi har inte haft chaipulver på länge men nu kan han göra sin chai igen.

Jag är stolt över mina barn, bara glädje över vad de har fått. Vi har pratat med barnen om att kompisar kanske har fått mycket mer eller för mycket mer pengar. Då kontrade Vicce med “jag jämför mig inte med kompisarna för de har ju inte önskat samma saker som jag har önskat”. Oh älskade påg, så stolt jag är över dig! <3

Alltså kolla in vad Becks har virkat till sin morbror! En brandmansnalle! Hon har gjort allt, även nallen! Hjälmen och västen går att ta av. Hjälmen har hon stärkt så att den ska behålla sin form. Jag är helt i chock hur duktig hon är. Jag tycker att nallen är helt makalöst fantastisk!

Lille mor nu är du verkligen liten

Vicce och Affe har snart nått en milstolpe i deras liv, de är snart längre än mormor! Ja alltså det är egentligen inte så svårt att vara längre än mormor för hon är ingen lång kvinna. Mer eller mindre varje gång som barnen träffar mormor så ska det mätas vem som är längst, så även på julafton. Becks ropade högt – “gör det inte! Så fort du är längre än mormor så får du börja hjälpa henne istället för att få hjälp av henne”. hahaha Och Affe snodde morfars inneskor, det är en lek med lång tradition för jag gömde fars inneskor när jag var liten så han fick leta rätt på dom så fort han kom hem. Oj vad vi har skrattat och fnissat åt denna tradition. Fast Affe var lite i chock för plötligt så var ju inte morfars inneskor stora som skidor, dom passade ju honom nästan. Så mina små älsklingar är inte så små längre, nästan växt om mormor och definitivt växt i morfars inneskor.

På vägen hem gick jag, Becks och Mattias till kyrkogården. Det var kallt så att jag nästan skakade men där var vackert. Jag älskar kyrkogårdar! Det är sådan frid på kyrkogårdar och nu när snön ligger och massa ljus var tända var det så vackert. Det var värt att frysa för en stund. Vi var hemma hos farmor och farfar och sedan gick vi till minneslunden och hälsade på de som fattas oss.

Väl hemma hoppade jag raggisar och nattlinnet som jag hade fått av Kärleken, sen kröp jag ner under filten. Jag kände oerhört sexig med linne och raggisar, eller inte. Haha Fast det var ju inte heller det jag satsade på att vara, jag vill bara ha mysiga kläder som inte satt över magen. Ja herregud vad vi åt under julafton, inga enorma mängder men det kändes som att vi inte hann med något annat än att äta. Tur att jag älskar julmat!

Jag hoppas att ni alla har haft en härlig julafton och har en fortsatt bra julhelg!

Jag önskar er alla god fortsättning, nu ska jag äta lite mer julgodis!

4 kommentarer

  1. Så härligt ni också hade och här gillar faktiskt alla glödd tror jag minsann, det är så olika, men juligt är det. Samt linne och raggisar lät jättemysigt och det kan absolut vara sexigt, vaddå det går ju dra av haha

    • Hahaha ja det kan ju vara sexigt, det var förvisso inte det jag var ute efter jag var ute efter att varma mina fötter. hahaha
      Jag önskar att min familj hade gillat glögg för det är en dryck jag vill dricka tillsammans med någon även om det är alkoholfri glögg. Dricker förvisso bara alkoholfri glögg men ändå.

  2. Så klok. Inte ska man jämföra med andra utan får man det man önskar är det ju bäst. Ni verkar ha haft en underbar jul och det är viktigast.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.