Julen kom och gick

Julen kom och gick i en rasande fart, kvar sitter jag i soffan och ser det halvätna gottebordet och utbrända ljus. Vad hände egentligen? Förr gick dagarna sakta fram till jul och julafton var lång för att inte tala om juldagen som var årets längsta dag, i år rusade dagarna förbi och imorgon är det dags att jobba igen.Julen kom och gick Julen kom och gick

Jag vill ha fler gå-i-pyjamas-hela-dagen dagar, jag vill ha fler nätter där jag somnar i soffan, jag vill ha mer jul! Familjen står helt oförstående till mitt julbehov, Vincent tyckte att vi kunde äta upp pepparkakshuset redan på juldagen för då var det ju inte jul mer och Alfred tyckte att vi kunde ta bort julgranen igår för julen är över. Jag gråter en skvätt för jag vill ha mera jul! Jag har ju inte ens fått lutfisk i år. Julen kom och gick Julen kom och gick

Blommorna står vackert och ståtliga i sin vas, det är nästan så att de får mig att undra om julen faktiskt har varit. Jag missade Kalle, jag missade ljuständingen, jag missade julen känns det lite som. Nästa år ska jag inte ha julen hemma eller om jag har julen hemma så får det vara i ett nytt hem med större yta. Ja och nästa år hoppas jag att vi får vara friska också för förkylningen tog ju udden av det hela.
Men vi har haft en mysig julhelg bara för kort. Vi har träffat släkten och vi har haft huset fullt av barn, vi har tom haft dansstop, vi har spelat spel och vi har skrattat. Så julen har varit bra men för kort för intensiv.
Kanske är det för att jag inte varit ledig som jag brukar, kanske är det för att barnen är mycket större, kanske är det för att jag har alldeles för höga förväntningar på julen eller kanske är det bara så att jag saknar den där julkänslan som jag hade förre när jag var yngre.
Julen kom och gick

Nu kommer snart nyårsafton och jag ser framemot att vara med min lilla familj, bara vi och en nyår i lugnt tempo. Vi ska spela spel, äta gott, titta på Grevinnan och Betjänten samt Plankan och sen ska vi tända tomtebloss och skåla i alkoholfritt rosa bubbel. Jag ska klä upp mig men på nyårsdagen ska jag gå i pyjamas hela dagen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.