Merry Christmas to all of you from all of us

Merry Christmas to all of you from all of usMerry Christmas to all of you from all of us

Julklapparna ligger under granen och väntar på att bli öppnade. Vi köper inte några mängder till pojkarna, de har så mycket ändå och att handla bara för handlandets skull är idioti och miljöförstöring. Pojkarna får julklappar från så många andra också så de är nöjda med antalet och jag håller stenhårt kvar vid att julen handlar inte om julklapparna! Farfar berättade ofta om hur julen var när han var liten, i bästa fall fanns det mat så de kunde äta sig mätta. Farfar kunde titta genom fönstren på det fina folket i staden, där var faten överfyllda med mat och människornas magar stod stora ut under kläderna medan farfar och hans syskon var så magra att kläderna knappt stannade uppe. Farfar föddes för 106 år sedan och det är lätt att tro att det inte är så idag men tyvärr så berättar Stadsmissionen i Malmö att jo precis så är det fortfarande. Jag trodde vi hade kommit längre och lärt oss ta hand om varandra! Hjälp Malmö Stadsmission hjälpa!
Merry Christmas to all of you from all of us Merry Christmas to all of you from all of us

Årets pepparkakshus blev rätt bra trots att jag hade en vision som var lite högt satt med tanke på att jag inte brukar dekorera pepparkakshus.
Tänk att det i min hall står ett hus som går att äta, det står där för att det är mysigt och juligt. Det får det faktiskt lite att vända sig i magen på mig när jag tänker på det, vi har mat som bara står för att det är fint och mysigt. Unicef berättar att i år är nöden extremt stor då 800 barn dör varje dag pga smutsigt vatten. Nöden är stå stor 95 miljoner barn väger för liten för sin ålder, 3 miljoner barn dör varje år pga undernäring. Samtidigt i västvärlden kommer vi äta så ofantligt mycket mat under julhelgen att alla rester som skrapas av tallrikarna hade kunnat mätta en hel by. Vi måste inse hur privilegierade vi är och ta ansvar för de som har mindre än oss. Bli världsförälder!
Merry Christmas to all of you from all of us

Idag får mina barn fira en jul med massa god mat, julklappar och släktingar runt omkring sig. Mina barn kommer få en dag där de går och lägger sig nöjda, glada och trygga. Så är det inte för alla barn i Sverige. Det finns barn i Sverige som inte gläds över att det är julafton idag. Det finns barn som vet att den lugna och sköna stämningen kommer bytas ut mot att farbror Nisse blir störig och skränig tillsammans med pappa, farmor börjar prata konstigt, farfar somnar i sin stol och när mamma ska pussa godnatt luktar hon äckligt och är inte sig själv. Alkohol är skrämmande för barn, även om du anser att du kan behärska det och inte beter dig illa så förändras du av alkoholen. Barn är känsliga och de kommer märka av att du luktar vin även om du stannar vid några glas vin. Du skulle aldrig sätta dig i bilen efter att du har druckit men att ta hand om dina barn trots att du har för hög promille för att handskas med ett dött ting (bilen). Hur tänker vi där? Jag tänker som så att jag tar ställning! Vit Jul är en organisation som hjälper barn att få en stunds frid under julafton, barnen kan få komma på någon timmes julfirande för att få en chans att få lite julkänsla. I år blir det mitt tredje år där jag stödjer Vit Jul men egentligen är det mitt 39:onde år då vi i min familj aldrig har firat jul med alkohol på bordet. Fyra till fem barn i varje skolklass lever med föräldrar som har ett riskfyllt alkoholintag. Fyra (4!) till fem (5!) barn i varje klass! Om du inte tror det om någon annan förälder i klassen så kanske du ska ta dig själv en titt i spegeln! Är alkoholen så viktig att du inte för en gång kan hoppa över glaset? Ja om det är så då tycker jag att du ska ta hjälp med din relation till alkoholen! Ta en VIT JUL du med!

Nu vill jag önska er alla, särskilt barnen en riktigt god jul!

Merry Christmas to all of you from all of us

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.