Är det höst nu?

Det är september och september är en höstmånad men är det höst nu?

Jag har börjat bära långbyxor men då skor utan strumpor. Jag har fått ta jacka några dagar men fortfarande kunnat ha bara ben.

Igår var jag stickad kjol och strumpor. Det var inte ens för varmt. Men än har jag iaf inte behövt ta fram mina sjalar eller vantar. Fast igår var det bara +3° när jag körde hemifrån.

Jag börjar fundera på om jag är klar med sommaren eller om jag bara tycker att det är jobbigt att inte veta vad jag ska ha på mig. Jag älskar ju sommaren och jag tycker inte om när allt bara blir grått och vått.

Gammalt foto

Men det är ju också väldigt vackert när naturen klär sig i höstskrud.

Är vi klara med sommaren? Är det höst nu?

20 kommentarer

 1. Hösten börjar komma, men jag älskar verkligen den årstiden. Så mycket fint tycker jag. Stickade klänningar tillhör min favorit den här årstiden.

  • Stickade klänningar är så mysigt! Stora stickade koftor är också en favorit.
   Jag älskar att bo i ett land med fyra olika årstider men i Skåne får vi inte fyra årstider varje år tyvärr. Men tre iaf. 🙂

 2. Jag är nog klar med sommaren men tackar och tar emot för dessa härliga höstdagar vi har nu. Varmt ska det tydligen bli också närmre 21 grader imorogn läste jag. Ser fram emot en mysig höst nu

  • Här i Skåne kom sommaren tillbaka några dagar men träden har börjat skifta färg och kvällarna är inte så ljumna längre. Hösten har nog anlänt till Skåne även om vi inte har metrologisk höst ännu. (tror inte det iaf)

 3. Tyvärr… jag har redan börjat med tjockare jacka och har vantar på morgonpromenaden. Värken är ju inte kul och jag fryser dygnet runt. Vi planerar för ett liv i solen halvårsvis, hoppas det kan bli verklighet hyfsat snart.

  • Det svåra för mig är när det slår om i vädret. Kylan klarar jag men inte fukten oavsett om det är fuktigt pga värme eller kallt höstregn.
   Hoppas att ni får er tid i solen snart!

 4. Jag älskar sommaren och gillar inte hösten när det är brunt och blött. Men än så länge funkar det för mig, när det är vackra färger och fortfarande hygglig temp.

  • Nä när alla färgerna är borta och det bara är grått och blött så är det inget roligt men när hösten är solig, krispig och full av färg då gillar jag den!

 5. Jag blir aldrig klar med sommaren och har lite ångest nu när det blivit kallare. Visst är hösten vacker om den inte är för blöt och kall.

  • När jag kommer till September så brukar jag känna mig färdig med sommaren, i år krävdes det då halva september för att jag skulle känna det.

 6. Jag ä’r nog redo för hösten tror jag, ser fram emot alla färger som kommer och den luften den bär med sig. Dock ska det ju bli lite sommardagar denna veckan, idag ska vi ha 23 gr här. Idag ska jag göra om mina naglar och vet inte om jag ska tänka höst på dem eller ej =D

  • En höst som är fin och bjuder på krispig luft, sol och vackra färger är ju inte fel men även de där mörka och blöta dagarna kan bli mysiga med massa tända ljus och en stor kopp gott te.

 7. Även om jag känner att jag är klar med sommaren så saknar jag ändå att kunna gå ut i bikini och jag gläds åt att solen tittar fram och värme just nu, men ser fram emot de här krispiga dagarna som hösten ger oss.

  • Jag saknar alltid känslan av solens strålar mot min kropp för det är så skönt.
   Jag ser också framemot krispigheten som kommer med hösten men inte mot regnet som hösten brukar föra med sig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.