Lediga dagar

Lediga dagar är mina favoritdagar! Lediga dagar som man kan göra precis vad man känner för, det är härligt det.

Idag sov vi längre, trots att jag hade tänkt att barnen skulle väckas tidigt. Det kan vara så att jag somnade i soffan imorse när jag satt och läste. Säger inte att det är så men det kan vara så. haha
Vi fick inte i oss någon frukost utan det fick bli brunch istället, perfekt tillfälle att lära barnen göra omelett.

Efter en del bråk syskonen emellan så bestämde jag mig för att de behövde ut och rastas precis som hundarna. Så sagt och gjort, vi gick ut. Det blev inte några större protester, faktiskt knappt några protester alls. Tror barnen börjar bli lite trötta på att vara hemma, de saknar kompisarna i skolan. Ja Alfred älskar ju att gå i skolan så han saknar garanterat även lektionerna och jag vet att han saknar sin kära fröken Ewa. Jag kan iofs förstå att han saknar Ewa för hon är helt underbar.

Denna årstiden är ganska tråkig, inte direkt de finaste färgerna att fotografera men naturen är ju fin ändå. Önskar att jag hade haft massa snö att fotografera, vet exakt var jag hade åkt för att fotografera då!

Vi gick till skogen vid Höörs Mölla, det är bara några minuters gång hemifrån och det är en vacker runda att gå. Höörs Mölla i sig är ett vackert hus, gamla stenhus är helt klart vackrare än våra tegelhus. Det småregnade lite, ni vet sånt där fint regn som man inte riktigt känner men allt blir blött och geggigt. Men det var härligt att komma ut.

Hundarna sover, barnen tittar på Draktränarna 3 (igen) och jag ska snart sätta igång med middagen.

Vad ska ni äta ikväll, jag funderar på att göra en gryta.

16 kommentarer

 1. Så skönt att ni alla fick komma ut och rastas lite. Det skulle jag också behöva, så det blir nog en liten runda nu under kvällen. Dagen har flutit på i rasande fart, så jag har inte kommit till skott med det där ännu.

  Idag bjuds jag på middag av min syster. Vet inte riktigt vad det blir, men jag tror att det lutar åt fisk.

 2. Vi hade vår första skol- och jobbdag idag. Alla jättetrötta så kanske inte den mest harmoniska av kvällar här hemma. Men det blir en kort kväll, alla ska tidigt i säng.

 3. Det är skönt att komma ut lite. Kanske inte jättekul när det regnar men det känns bra sen när man kommer hem efter att ha varit ute 🙂

  • Vi har ju hundar så vi kommer alltid ut, vi som i jag och maken. Att få med barnen på promenader är dock inte lika lätt. Fast igår lyckades jag få ut äldste sonen två ggr och han sprang 2 om med sin pappa också. Jag är väldigt stolt över honom.

 4. De bästa dagarna är verkligen när man kan göra precis vad man vill. Skönt att ni kom ut lite trots vädret och jag håller med om att vädret är riktigt trist att fotografera i men jag tycker du lyckats få till fina bilder i alla fall <3

 5. Fick också med mig barnen ut på en hundrunda igår, dock utan kamera. Tycker inte alls att jag har någon fotoinspiration nu när det är så grått hela tiden… Och med tanke på hur onsdagen startat gissar jag på grått även idag.

  • Nä jag får tvinga fram fotograferingen, det är ju inte så att inspirationen flödar av alla de bruna och gråa nyanserna.
   Usch ja vilket ruggigt väder det är idag. Skånsk vinter, kallt, blött och blåsigt.

 6. ÅH när jag läser detta och ser dessa bilder vill jag genast INTE jobba mer idag… Blääää ta mig hem!!! Ja snö hade varit mysigt <3

  • Det är skönt att vara ledig. Jag behöver det efter hösten, jag mår inte bra när det går över från vacker höst till grå november.
   Snö hade varit jättemysigt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.