Lilla uteplatsen

Lilla uteplatsen som jag kom till att älska så mycket redan för två år sedan när jag skapade den, ska göras om.
Lilla uteplatsen

Lilla uteplatsen

Nu har rosorna flyttats, staketet och plattorna ska bort, singel ska dit, slipersen ska ersättas med en mur, armeringsnät ska sättas upp, klängrosor ska planteras och en avenbokshäck ska skapas. Jag längtar!
Lilla uteplatsen

Ja nu är jag ingen mästertecknare så jag hoppas att ni kan tolka mina kråkfötter.
Till höger, in till grannen, sitter idag ett staket men det ska vi ta bort (ja det sitter bara på vår del av huset/tomten) och skapa en avenbokshäck som vi ska hålla efter så den blir riktigt tät, inte för bred och inte för hög.
Mot vägen (längst ner på teckningen) ska vi ta bort slipersen och bygga upp en liten mur på kanske 30 cm, och sedan ska vi sätta upp armeringsnät som sedan rosor och kaprifol ska få klättra på.
Istället för plattor och gräsmatta ska vi ha singel. Jag tror det kommer blir supersnyggt! Ja min käre far suckar och skakar på huvudet åt oss för man får hålla efter ogräset konstant med singel men men det får vi väl ta.
Jag funderar på vilka klätterrosor eller klängrosor heter det väl som jag vill ha där. Jag har en tanke om att jag vill blanda rosa och vita rosor. Jag funderar på en Waltz eller en Polstjärnan eller tja varför inte en av varje? Sen funderar jag även på en New Dawn (fantastiskt vacker ros!) eller en Giardina (så tjusig och kraftig ros) men jag kan inte bestämma mig om jag vill ha två rosa eller två vita eller om jag ska köra fullt ut med rosor och ta 5 rosor. Fast det hade ju varit trevligt med kaprifol också, jag har ju önskat mig doften av kaprifol i trädgården länge. Så jag funderar på om jag skulle iaf ha en kaprifol, en äkta kaprifol eller en Caprilia. Nu har jag bara googlat fram klängrosor och kaprifol men jag ska gå ner och prata med personalen på Västernäs tänkte jag, se vad de har hemma och vad de rekommenderar. Det känns alltid bästa att prata med någon som kan sånt där, själv är jag mest en sån som ropar glada “JA, vi testar” och inte tänker på läge eller markförhållande eller zon. Det är lite som med vad saker och ting heter på kameran, jag vet ju hur jag ska göra för att det ska bli bra annars så testar jag mig fram. haha

Jag tänkte ett tag att jag skulle skaffa nya utemöbler till framsidan också (det kanske ni har sett på IG) men nu har jag tänkt om. Jag ska behålla det lilla kaffeset som vi har men utöka med två stolar till. Vi ska ju ha det som en mysig uteplats, inte där vi ska sitta och äta osv. Nä det är här man ska kunna ta sitt morgonkaffe eller kanske när man kommer hem tidigt från jobbet så ska man kunna sätta sig där med något gott att dricka och en bra bok i handen.
Lilla uteplatsen
Foto: Grythyttan Stålmöbler, mediabibliotek 
Mormor och morfar hade Grythyttanmöbler i sin trädgård hemma i boningshuset. Jag älskade att sitta och gunga i stolarna. Jag har för mig att möblerna var i alla möjliga färger, någon röd, någon gul, någon vit och kanske också någon grön har jag för mig. Tyvärr så är Grythyttans möbler väldigt dyra (ja det är förstås som med allting, man får vad man betalar för – kvalité) så det blir inga Grythyttan här hemma.

Jag vill bara göra allt nu, jag vill kunna dricka kaffe i min nya lummiga uteplats redan imorgon eller ja helst redan igår. Det är det jobbigaste och det bästa med att jobba med trädgården, jag måste låta var sak ha sin gång och jag kan inte stressa fram resultat. Men rosorna är flyttade till andra delen av framsidan, vi har pratat om att sätta igång efter midsommar med att ta bort slipersen och lägga muren. Kommer vi bara så långt så tror jag att jag börjar känna att det kommer bli bra. Häcken kan jag inte riktigt bestämma mig för om vi ska köra på nu och vattna vattna vattna vattna eller om vi ska vänta till iaf september då det är mer läge för att sätta en häck. Nåja det kommer ju bli bra iaf, fast jag får vänta tills nästa sommar innan jag kan njuta av den så som jag vill.
Lilla uteplatsen

Lilla uteplatsen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.