Linas barnkasse

För ett tag sedan fick jag erbjudande om att testa Linas barnkasse av www.matkasseguiden.se. Som ni redan vet så gillar jag matkassar, vi har ju provat både Coops och Citygross så självklart tackade jag ja!DSC_2236

Mitt i födelsedagsfirandet ringde det på dörren och där stod en trevlig kille med en stor påse till mig eller ja det var ju faktiskt två påsar för jag fick köttet separat. Gillas!
Min första tanke var tack gode gud för att det inte kom i en kartong! jag är så fruktansvärt trött på alla dessa kartonger som jag får en gång i veckan.
Sen började jag plocka upp maten. Och det visste jag inte om Linas matkasse, att det var så mycket ekologiskt! Gillas i mängder!DSC_2239

Denna persiljeplantan står fortfarande på mitt köksbord, ja alltså i en kruka. Jag använde den i matlagningen men tog inte fullt så mycket som det stod i receptet och sen har jag skött den väl så nu frodas den och skjuter små nya alldeles ljusgröna blad. Det är skillnad på ekologisk mat – tror inget annat!

DSC_2238När jag packade upp köttet så blev jag helt lyrisk. Riktigt kött, riktigt kött som innehåller kött och inte massa tillsatser! 97% kött i en korv är banne mig riktigt bra! De där hemska denniskorvarna som vi köper till barnen innehåller minsann inte några 97% kött! Ja jag blev så till mig över alla de fina råvarorna att jag glömde bort att fotografera. Jag ojade över stora fina paprikor, över att man fick med så fin sallad, att vårlöken doftade farmor och såg alldeles fantastisk ut. Frågan är om det inte var den bästa födelsedagspresenten. haha

DSC_2575 DSC_2578

Den veckan vi provade Linas barnkasse var det fantastiskt väder så vi njöt av maten lite extra. Som när vi gjorde stekt fläskkotlett med krämig risoniotto och grillade fläskkotletten istället, grillade den hel, och la till grillad majs. Nomnomnom Det var en riktig sommardag med sommarmat!

DSC_2714

 

En av dagarna var jag inte alls sugen på någon av rätterna så då gjorde jag en hittepå-rätt. Det är nog det jag gillar allra mest med att ha matkasse. Jag har massa bra mat hemma och goda recept att följa när orken, fantasin och lusten sviker men när allt klickar så kan jag röra ihop något själv. Ingredienserna till denna rätten skulle egentligen ha blivit en mild marockansk gryta med couscous men eftersom barnen hade ratat couscousen fullständigt dagen innan och Kärleken inte är så förtjust i det marockanska köket så rörde jag på ihop en egen liten kycklingrätt med svamp (ingick inte i kassen men fanns hemma), lök (både rödlök och vårlök), kryddor och olja. Tror att jag hade i lite vin och ost också. Gott som hundan blev det iaf!

DSC_2712

 

Grädde! Givetvis hade jag även grädde i! Haha Till detta åt jag bara sallad, vad resten av familjen åt minns jag inte men mest troligen var det väl potatis.

DSC_2694 DSC_2690

 

Den där lördagen då vi for till Kristianstad då bjöd jag mina föräldrar på middag också. Lilla mor gillade maten väldigt mycket, särskilt den färdiga kryddmixen från Santa Maria. Pojkarna gillade maten om de fick plocka bort couscousen, romansalladen, tomatsalsan så ja de gillade alltså köttet och gräddfilen. haha

Där var en fiskrätt med också, det är alltid en fiskrätt med i alla matkassar, men den fotograferade jag inte. Varför jag inte fotograferade den minns jag inte men god, det var den! Citronbakad kolja med potatis och kall gräslökssås. Eller nu när jag tänker efter så var nog fisken lite tafatt i smaken men men det löste sig ju med citronpeppar, en fin krydda den där citronpepparn.

Det var riktigt skoj att få prova en matkasse från Linas. Skulle mycket väl kunna hoppa av Citygross matkasse någon vecka för att köra några veckor med Linas. Vad kan ni om matkassar? Jag kan inte så mycket. Jag vet att Coops, Citygross, Icas och Linas finns men det finns en hel uppsjö med matkassar till. Det hade jag ingen aning om. Det finns tre bra sidor om man vill kolla in lite vad det finns för matkassar.
www.matkasseguiden.se – här kan du jämföra vilken kasse som passar dig bäst och se om din favoritkasse levereras till din postort.
www.matkassen.com
www.matkasse.nu
På de två sista sidorna kan du läsa information om de olika matkasarna och se topplistan för matkassar. Lite kul. Visste ni om att det t.ex. finns en GI-kasse? Eller ja det heter ju GI-boxen. Fast en sak som slår mig är att jag har inte sett någon LCHF-kasse! Det borde ju vara någon som hoppar på det för LCHF blommar ju verkligen nu!

Är ni sugna på att testa en matkasse så rekommenderar jag Linas barnkasse men jag tycker att ni ska gå in på www.matkasseguiden.se och läsa om de olika kassarna först, kanske finns det någon som passar er bättre. Ni kan också läsa andra bloggares tankar kring matkassar.
Om ni funderar så tveka inte utan prova en matkasse!

 

Detta inlägget är i samarbete med matkasseguiden.se

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.