Ljusens tid

Nu är den här – ljusens tid. Visst det blir mörkt och kallt, visst är det skönare med varma dagar och ljusa dagar men vi kan inte ändra årstiderna. Jag vill inte ändra årstiderna heller för den delen. Jag älskar att ha tända ljus med låga som fladddrar!

Jag har ljus överallt i vardagsrummet. Ja jag har faktiskt ljus överallt i huset. Men jag är inte riktigt lika tokig som min kära farmor som lät mig ha stearinljus som nattlampa när jag var liten.

Jag gör något som farmor hade älskat! Jag har batteridrivna ljus! Jag trodde inte på batteridrivna ljus, äsch det är bara dålig fake tänkte jag. Sen lyssnade jag på Emma och vågade prova. Batteridrivna ljus är suveräna om man har barn, hundar eller bara är glömsk. Jag uppfyller ju alla tre punkterna så därför är batteridrivna ljus lysande (haha) för mig! Dessutom kan man ha batteridrivna ljus på ställen som man inte skulle kunna sätta brinnande ljus utan att bränna ner hela huset. Och det är ju också en suverän grej.

Det är så enkelt att skapa mysfaktor med batteridrivna ljus. Här har jag tryckt ner massa stora kottar i en glasvas och en batteridriven ljusslinga. Pinjekottar tror jag att dom heter, fick dom vid ett julbord i Hurva för många år sedan. Inte direkt bästa att blanda med vanliga ljus men med batteridrivna ljus går det fin fint. Man kan sätta batteridrivna blockljus i trappan utan problem. Funderar på att göra det men förmodar att det kommer sluta illa en natt när Kärleken rusar ner för att larmet har gått.

Använder du batteridrivna ljus? Har du några favoriter? Mina favoriter är alla som kommer med en fjärrkontroll. haha

Nu är det ljusens tid! Eller som varje elektriker säger – varde ljus!

8 kommentarer

 1. Har inte provat batteridrivna ljus, men har sett att det blivit mer och mer populärt på olika bloggar jag följer. Känner mig lite omodern och tänker att det kommer att se fejk ut, men ska kanske våga mig på att prova, ha ha! Älskar också att tända ljus. Dottern tänder ofta ett doftljus på sitt rum en stund innan hon ska sova. Mysigt, och det skulle jag också vilja göra, men det är oftast jag som somnar sist och då får jag ju ändå gå upp och släcka ljuset efter en stund, så det blir liksom aldrig av.

  • Tänd ett lavendelljus i sovrummet innan du går och borstar tänderna, när du lägger dig så blåser du ut ljuset. Lavendeldoften kommer göra att du blir mer avslappnad och somnar lättare.

   Jag har också varit motståndare till batteridrivna ljus av samma anledning som dig men jag tycker att man kan hitta bra batteridrivna ljus nu.

 2. Jag är en ljusnörd. Det blir många ljusvändor till IKEA och på tok för många paket på posten med fina ljus varje höst och vinter. Men vad fasen är det mys årstiden ska man väl mysa inte sant

 3. Jag gillar inte detta mörker, men visst lite ljus piggar ju alltid upp och gör det mysigare ? Jag vågar inte sova med levande ljus dock, det låter osäkert.

  • Nä nu för tiden vågar jag inte heller sova med tända ljus men när jag var liten så tänkte jag inte så mycket på det mer än att det var mysigt.

  • När mörkret väl börja komma så går det fort, snart är det mörkt på morgonen när vi går hemifrån och mörkt när vi kommer hem på kvällen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.