Lupiner lupiner lupiner

Lupiner lupiner lupiner jag älskar lupiner!
Lupiner lupiner lupiner

Ja de skitar ju ner rätt mycket när de vissnar och de luktar lite speciellt men oj vad vackra de är! Lupiner lupiner lupiner överallt gör mig lycklig!

Visste ni om att lupiner inte är bra för vår inhemska flora? Lupiner kommer från Nord- och Sydamerika och finns i över 200 arter. I Sverige har lupinerna brett ut sig så mycket att de börjar ta över området från våra vackra ängsblommor samt lockar till sig insekter så att insekterna hellre är hos lupinerna än vid våra ängsblommor. Risken är alltså att vårt mångfald i floran försvinner.
Jag trodde ju att lupinerna ingick i vår flora men ack nej. Så de vackra lupinerna är alltså inte bra för oss i det långa loppet. Nu är jag noga med att inte sprida lupinerna vidare och jag kommer inte plantera några lupiner i min trädgård, inte ens i kruka. Men oj vad vackra jag tycker att de är.

Lupiner lupiner lupiner

lupiner lupiner lupiner ni vackra blommor!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.