Det idylliska julhemmet

Det idylliska julhemmet existerar inte, iaf inte hos oss. Vi har ett pepparkakshus som väntar på att bli pyntat, en pepparkaksdeg som väntar på att bli utbakad och marsipan som väntar på att bli figurer. Vi har också paketet att slå in, möblering att planera, köttbullar att rulla och ett helt hem att städa. Det konstiga är att det är likadant varje år, det är lugnt och mysigt, sen får jag ett flipp och sen ja sen blir det bra ändå. Ändå älskar jag julen!

Knäcken jag gjorde igår som gick så smidigt blev inte alls bra, den stelnade inte. Knäcken jag gjorde idag stelnade iaf och blev betydligt mörkare men de smakar iaf inte bränt. Jag provade att göra Roy Fares chokladfudge och ja den blev nog bra men det återstår att se imorgon för den ska vila. En sak är iaf säkert att alla de där tv-kockarna och alla mat/bak-bloggare ljuger! Det är fan inte lätt att lyckas i köket! Jag brände mig på knäcken när jag skulle göra kulprovet och skållade mig på vattenångan när jag smälte chokladen över vattenbad. Tur att jag inte skulle hacka några mandlar (vi har allergiker i familjen) för då hade jag väl mist en fingertopp eller ett helt finger. Haha

Dessutom har min ena amaryllis begått självmord! Jag fick helt enkelt ta till glaset för att överleva kvällen!

Must är grejor det! Tur morfar lärt mig vikten av att alltid ha must hemma till jul (och påsk)!

Nu ska jag tejpa fast mig själv när jag slår in paket till jobbets julfirande imorgon och sen lyckas jag väl fästa portot på mig själv istället för julposten till Jenny. Haha

Ja med God Jul hörre ni! 

Det idylliska julhemmet innehåller ett stort mått av ironi och en stor näve humor, det idylliska julhemmet intas på egen risk. 

4 kommentarer

 1. Här är det lite så….först händer ingenting sen händer ingenting. Men till sist händer allting och gärna på en gång haha. Ta det lugnt det blir jul med skurna pepparkakor och en rulle marsipan också. Kram Anette

  • Jag är precis likadan, gärna allt på en gång och gärna på sena kvällen dessutom. Haha
   Pepparkakorna blir nog utbakade av barnen och resten blir det skurna pepparkakor av. Marsipanfigurerna får barnen också göra, jag kanske gör någon ikväll för att det är kul. Det löser sig på nåt sätt.
   Ha en härlig jul!
   Kram

 2. Hoppsan, det var mycket på en gång det. Jag ska koka chokladkola idag och göra mer polkabräck (en viss person har visst tjuvnallat så den nästan är slut… och det är inte jag…. 😛 ) Sen är det ju köttbullar och skinka kvar men det hinns med. Ledig idag och kort dag på jobbet imorgon = massor med tid kvar.

  • Äsch det är inte så farligt som det låter. Vi måste flytta en soffa och ett bord för att få till dukningen till 8 vuxna och två barn. Köttbullarna gör maken och städningen gör jag imorgon kväll för att det ska vara rent till julafton. Jag är ledig imorgon och mannen slutar tidigt så det kommer gå bra. Det är bara jag som behöver ett flipp för att tja släppa ut lite ånga.
   Ha en härlig jul!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.