Min Nikon-guru

I helgen hade vi besök av min Nikon-guru, han var inte här för att lära mig men tja det blir ju lätt så att när jag äntligen träffade honom så var jag ju bara tvungen att prata kamera och foto med honom. Ludde är en av de två männen som är anledningen till att jag fotograferar överhuvudtaget. När Ludde och jag umgicks som mest så var jag fotoassistent till honom dvs. han fotade och jag sprang och hämtade en massa saker som jag inte ens visste var det var eller varför han behövde de. Haha Jag tyckte det var sinnessjukt att någon hade en sådan dyr kamera bara för att det var kul. Det var några år sedan ja, det hör ni ju.

Iaf så Ludde stannade här i flera timmar och åt middag med oss också, riktigt trevligt. Han gav mig också en massa att tänka på i själva skapandet av bilden, var ska jag sätta fokus men framför allt varför ska jag sätta fokus där. Så nu testar jag lite med att beskära foto ‘rätt’ här hemma, inte så mycket för att fotona ska bli bättre utan för att jag ska lära mig hur jag ska tänka mig. Ja han är allt bra den därnia Ludden.DSC_0353 DSC_0385 DSC_0406 DSC_2493Nu tror jag jag vet vad jag ska göra för att stilla min hunger på något nytt. Jag ska se om jag kan gå en fotokurs, verkligen lära mig att fotografera. Det hade varit kul! Får väl se hur jag löser det med fritiden för den är ju begränsad som den är men ja jag tror nog allt att jag ska gå en fotokurs.

 

6 kommentarer

  1. Har du varit in på moderskeppet guld? För 99kr i månaden får du tillgång till mer än 100 fotokurser! Och du kan välja att se dom när du har tid.

  2. Också sugen på att gå en fotokurs igen. Läste två kurser foto på gymnasiet men där var ju rätt stor del framkallningen och det är ju inte helt samma med digitalkamera kan jag känna. Vore roligt att lära sig den och lite nytt fototänk på samma gång

    • Jag ska ‘gå’ högskolekursen på moderskeppet.se eller ja det är ju en fd högskolekurs som nu finns tillgänglig för alla guldmedlemar. Den ska jag gå så jag kan lära mig skapa foto.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.