Det blev visst påsk

Jag har skrivit tidigare om att jag inte vet hur jag ska påska här hemma. Det är inte direkt något problem längre, Pinterest löst det problemet åt mig. haha DSC_0257 DSC_0268Jag har velat måla sedan jag gjorde det i Simrishamn, jag som alltid sagt att jag inte ens kan rita en streckgubbe har fått en längtan efter att stå med en pensel i handen. Så när jag såg den här på Pinterest visste jag att jag bara var tvungen att göra en egen. Min är inte riktigt färdig än, en svans ska dit och jag ska fundera på om jag vill ha vimplarna. Jag är så galet nöjd med den! Den höjer verkligen påskkänslan här hemma och den är varken gul, skrikig, plastig eller kyckling. Den passar in i mitt påsk á la Emschen!

DSC_0274Pojkarna ville förstås också måla vars en tavla, Vincent målade en rosa tavla med en kanin på och Alfred valde en turkos tavla med ett ägg. Vi har pysslat hela dagen och det har varit så mysigt eller ja alltså jag har pysslat och pojkarna har kommit och gått. Det är ju så när man vabbar att barnen får göra som de vill, titta lite på tv och pyssla lite. Vincent har krupp och han blir rätt trött av det så han valde att sitta uppkrupen i soffan där uppe hela förmiddagen och bara spela på sin ipad. Alfred mös länge med mig i soffan här nere och sen ville han leka och då kom mitt pyssel fram. Att kunna ge barnen lugna och trygga dagar när de är sjuka är så viktigt för mig, det är en lyx. Jag inser att jag har inte sett det så tidigare utan jag har satt jobbet före även här, det kommer inte hända igen! Jag hoppas innerligt att Vincent snart slipper kruppen, inte för att jag känner stress över att vara borta från jobb utan för Vincents skull för jag minns hur jobbigt det var att hosta så. 
Så länge Vincent hostar så stannar jag hemma, hemma och myser med pojkarna, hemma och pysslar för det är mysigt. Vincent vill göra fler påskharar och jag vill göra färdig påskgirlangen med harar och kycklingar, jag vill göra mina vimplar som jag fortfarande funderar kring och mina girlanger i vackert papper som jag hittade på Lidl. Ja så länge jag får vara hemma med barnen så njuter jag men om de blir friska så blir jag gladare. Sjuka barn är aldrig kul för mammahjärtat. 

1 kommentar

  1. Åh längtar lite tills mina kottar får lite mer tålamod att pyssla. Än så länge är de lite små och myrorna i baken kommer lite för fort för att jag ska orka plocka fram en massa pyssel och sätta mig med dem. Men Sonja börjar komma dit nu och det kommer hem många målaralster från förskolan där både sax och lim varit inblandade

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.