När mor fyllde 70

I går fyllde mor 70 år och det firade vi på det sätt som hon önskade – med familjen. plus size plussize emschen

Efter inlägget med klänningsinspiration så blev det kaos när jag skulle välja outfit. Jag ville ha en snygg klänning med längd (ingen ska behöva bländas av mina vita ben) så jag rotade och rotade, till slut hittade jag denna gamla klänningen och ja den är gammal för den har minst 10 år på nacken. Klänningen är fin men jag måste nog erkänna nu att den inte är något för mig, att den inte sitter riktigt hundra just nu kan jag förstås se till att ändra med mer träning och rätt kost men det handlar ju om känsla också. Så nu har jag bestämt mig för att jag ska sälja ut kläder som jag inte använder av olika anledningar. Denna klänningen kommer göra någon annan glad och få någon att känna sig bra mycket finare än vad jag kände mig igår. Min bröllopsklänning ska jag dock använda flitigt för den gillar jag och den känner jag mig fin i.

familj föräldrar 

Vi åt på Jernkällaren här i Höör och det är mors och fars favoritrestaurang inom ett nära område, favoritrestaurangen är väl egentligen någon av alla restauranger som de ätit på när det varit på sina resor som Venedig eller Monaco eller någonstans i Italien. Lite väl dyrt att bjuda hela familjen på ett restaurangbesök i Monaco eller så. haha
Vi fick välja fritt från menyn men de flesta av oss åt nog det som vi ätit förr och gillar mycket d.v.s Espetada. Oh så gott det är!espetada Jernkällaren Höör mat

Espetada är en bit grillat kött (jag valde ryggbiff) som är upphängt på ett spett så saften och kryddningen rinner ner över grönsakerna som ligger under. Det är en rätt från Madeira men där har jag aldrig (heller) varit så jag vet inte om det smakar likadant. Gott är det iaf och rödvinssåsen som de gör på Jernkällaren är så galet god att man nästan kan dricka den eller hur var det mor? haha
Blomsterverkstad bukett blommor Höör Blomsterverkstad blommor Höör bukett röda rosor Blomsterverkstan bukett Höör blommor

Mor hade fått blomsterbud och buketterna var från Blomsterverkstan som är utan tvekan bäst i Höör. De röda rosorna är från far, givetvis, och de är helt fantastiska och verkligen som sammet. Själv är jag typ världens sämsta dotter för jag hade glömt bort att köpa blommorna och osten som jag hade tänkt ge henne men jag får väl ge henne det en annan dag när de andra blommorna har vissnat och osten hon fick av syrran är uppäten. Det är som att min hjärna har gått ner på sparlåga nu när jag inte jobbar och pressar hjärnan varje dag, hate it!
mor syster familj

Vi hade förstås en gemensam present till moder så det var inte som att jag glömt bort henne helt! Hon fick presenten i form av ledtrådar till vad det är. Hon tog det på fem poäng. Hon är så tråkig min mor men vi gjorde det allt lite svårare för henne så hon fick lista ut var vi skulle göra det också.
Anna, som är så bra på sånt här, hade satt ihop ledtrådarna i 5 olika kuvert i bäst På Spåret-andan.
För fem poäng: Vi samlas i en liten by med ca 650 invånare i sydöstra Skåne. Vi ställer bilarna och äntrar ett annat fortskaffningsmedel.
För fyra poäng: Vi är på väg till en sjö. Vi reser på ett annorlunda sätt och väl där möter vi folk från ”servicebilen” som dukat upp en lättare måltid.
För tre poäng: Fortskaffningsmedlet uppfanns 1840 av en tysk.
För två poäng: Vi får plats två på varje mojäng…
För ett poäng: På slang kallas den för ”Hjuling” 
Mor tog Dressin på fem poäng som sagt men sen tog det henne tre poäng och en hel del ledtrådar för att lista ut S:t Olof. Det svåraste kvarstår dock och det är att hitta en dag då alla kan. haha Mor har önskat sig i fler år att vi skulle cykla dressin men det har aldrig blivit av men nu ska hon då alltså äntligen få sin önska uppfylld.
barn familj

Kvällen avslutades hemma hos mina föräldrar med tårta, kakor, kaffe och massa snack. Men varför har Alfred en bebismössa på huvudet? Ja det visar jag i nästa inlägg.
Ja så gick det alltså till när mor fyllde 70!

4 kommentarer

 1. Vad härligt att fira med hela familjen! Och blommor är bäst när det är oväntade bara så du vet. <3
  Vi var på järnkällaren i förrgår så jag hajade till lite och funderade på om vi var där samtidigt men det borde jag ju ha sett. Nej en dag i förväg.
  Ha en fin fin söndag,
  kram

  • Ja så är det ju och nu har hon ju så många blommor redan att glädjas åt så jag var bara klok, ja så säger vi. Haha
   Tro mig, du hade inte kunnat missa vår familj. Haha
   Ha en härlig söndag ni med!
   Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.