Jullov och lediga dagar

Vad hände egentligen? Jag vet att jag hade semester veckan innan jul men sen känns det som att tiden bara har runnit iväg. Det har varit jullov och lediga dagar.

Det har för ovanlighetens skull varit snö i Skåne, ja det är faktiskt snö nu igen. Så vi har åkt pulka, haft snöbollskrig och byggt snögubbar. Jullovet var härligt och vi fick många lediga dagar tillsammans.

Covid kom på besök

Anledningen till att jag var ledig med familjen var för att jag inte alls var ledig utan sjuk. Jag mådde dåligt till och från efter jul, mådde något bättre efter nyår bara för att sen må dåligt igen. Jag tog ett test och jadå det visade positivt för Covid-19. Så nu har jag haft det skitet också. För mig var inte Covid så farligt, det var mest som en envis förkylning som aldrig ville ge med sig. Lukten försvann helt en dag men sen kom den tillbaka men nedsatt som den brukar vara när man är förkyld. Tröttheten och orkeslösheten var absolut det värsta. Jag sov väldigt mycket och satt nästan bara i soffan. Tack och lov kom ju snön så då tvingade jag mig själv att gå ut lite.

Detta är faktiskt bara andra veckan som jag är tillbaka på jobbet, så lång tid har det tagit för att bli frisk från Covid. Jag känner mig fortfarande förkyld till och från, luktsinnet är inte helt intakt ännu. Jag är fortfarande trött och många gånger orkeslös men det kan ju också vara MS som tar ut sin rätt.

Julen städade jag ut väldigt tidigt, blev så irriterad att allt åkte ner på en dag innan ens barnens jullov var över. Så tidigt har jag aldrig tagit ner den förr.

Träna, träna, TRÄNA!

Jag har iaf hunnit med att träffa min fysioterapeut, fick ju boka om tiden jag hade pga. Covid. Hon hade en uppmaning till mig och det var att träna. Men inte träna som vanligt utan att hitta lite träning som gör mig pigg och inte tar all den lilla energin som jag har. Vi gick igenom några övningar som jag brukar göra och nu har jag satt ihop ett 10minuterspass som jag ska göra 2-3 ggr/vecka. Jag började denna veckan och jag har fått in 2 pass. Nu ska jag bara få in det som en vana så att jag verkligen håller fast vid det. Varför ska det vara så svårt att få till det som en rutin?

Jag försöker tänka som så att all träning är bättre än ingen träning. Känns dock konstigt att inte “ge allt” när jag tränar. Det viktiga i min träning är rörelsen, inte att svettas. Musklerna jobbar på, det känner jag. Jag längtar tills badet kan öppna igen så jag kan ta upp simningen.

Tystnaden

Så nu vet ni iaf varför det har varit så tyst här. Covid kom och tog med sig all min ork och lust. Men nu är jag på väg tillbaka! Hoppas jag iaf.

Jag hoppas att ni alla har hållit er friska och njutit av lediga dagar kring jul och nyår!

22 kommentarer

 1. De flesta med covid blir ju inte jättesjuka. Men blir man sjuk nu känns det som man snubblar på målsnöret nu när vaccinet är här. Lite snö gör allt att man mår lite bättre.

  • Jag trodde ju att jag skulle bli jättesjuk eftersom jag har både MS, fibromyalgi och övervikt men jag fick ju inte ens feber.
   Snön gör ju dagarna ljusare så det är jätteskönt.

 2. Vad skönt att du inte blev så dålig av coviden, men det är klart att det ändå tar på krafterna. Vad roligt att vara ute i snön 😊

  • Ja det är jätteskönt, jag trodde ju att jag skulle bli riktigt sjuk iom mina grundsjukdomar.
   Ja det är roligt att kunna vara ute i snön, det är ju inte så ofta det händer här i Skåne.

 3. Vi kom också lindrigt undan när Covid gjorde sin entré i vårt hem. Bortfall av luktsinne, orkeslöshet, feber och hosta. Det var nu ett tag sedan vi hade det men vi dras fortfarande med lite andfåddhet och trötthet. Kanske bara är mörkret, msn jan alltid hoppas 😀

 4. Bra att få in lite träning i vardagen som du säger så man är i gång lite bra för lungor och andning osv. Framförallt efter du haft covid-19. Skönt att det inte varit värsta för dig, men förstår att det tar ut orken. Skönt att du börjar komma på banan igen. Har andra familjemedl sluppit udan?

  • Ja jag måste få in rörelse i min vardag igen, den försvann helt nästan iom att jag fick MS och sen att badet stängde pga pandemin. Varken fibron eller MS:en mår bra av att jag inte rör mig.
   Barnen har klarat sig, maken har inte varit sjuk mer än att han kände sig lite hängig en kväll men han har antikroppar. Båda mina föräldrar har varit sjuka, inte svårt sjuka men de har också antikroppar. Covid är en mkt konstig sjukdom, båda mina föräldrar är över 70 år och jag har ju mina sjukdomar ändå så har det inte slagit ut oss på samma sätt som det har gjort med yngre, vältränade och helt friska personer. Jättekonstigt!

 5. Förstår hur du tänker, träning är viktigt och bra men så svårt att få till det som en rutin ja, stretcha skulle jag behöva för mina muskler men att få in det i rutin är svårt… 🙂

 6. Välkommen tillbaka….tråkigt med covid – jag har sluppit men flera arbetskamrater har drabbats och de uppger också mattheten som det absolut värsta. Jag längtar också efter att badet på mitt gym ska vara i gång så jag kan gå på min varmvattenträning – den enda träning min fibromyalgi egentligen mår bra av. men det är ju som du säger att all träning är bättre än ingen träning

  • Tack!
   Håller med dig, att bada i varmvatten är den träning som fibron mår bäst av. Jag har ju MS:en att tänka på också så det ställer till det lite. Just nu handlar det mest om att komma tillbaka till att röra mig. All träning försvann för mig iom MS diagnosen eller rättare sagt MS-symptomen kom.

 7. Ja var tog ledigheten vägen och snart är det sportlov. Vad skönt att du fick skiten och att det var milt för dig, blev resten av familjen också dåliga?
  Ja du har helt rätt, all träning är ju bra <3

  • Januari kom och gick känns det verkligen som. Tänk att det är februari på måndag.
   Ja det var skönt att det var milt, det hade jag inte förväntat mig att det skulle vara för mig. Barnen och mannen har inte varit sjuka men mannen har antikroppar så han måste ju ha haft det. En mkt skum sjukdom!

 8. Jag är livrädd att bli sjuk. Mina bakomliggande diagnoser gör mej dödstrött, hur skulle jag bli med covid? Dessutom får jag inte sövas eftersom jag är svår att väcka och heller inte tål morfin, så vad skulle kunna hända då… det vågar jag inte tänka på och fortsätter att hålla mej inlåst i min egen lilla corontänbubbla. Skönt att du klarade dej igenom hyfsat lindrigt ändå. Å jag håller med, det är bättre att träna 10 minuter ett par gånger i veckan, än inget alls. Mitt tips är att se träningen som ett jobb, något du bara gör. Det funkar för mej.

  • Jag trodde att jag skulle bli riktigt sjuk om jag fick Covid pga mina grundsjukdomar och min övervikt men så blev det inte. Jättekonstigt, fick ju varken feber eller hosta.
   Jag har aldrig blivit sövd eller fått morfin så jag har ingen aning om hur det skulle blivit.
   Hmm ja kanske är det så jag ska se det. Boka in när det ska göras och bara göra det precis som med ett möte på jobbet. haha

 9. Det är en skum sjukdom det där. Vi har klarat oss hittills trots att vi levt rätt mycket som vanligt (med undantag för hemmajobb sedan i mars).

  Hemmaträning är svårt att få till tycker jag, superbra att du redan har lyckats med ett par gånger. Heja dig!!

  • Mycket skum! Iom att jag fick MS i somras så har ju jag skalat ner på allt det social för att jag inte orkar så egentligen har inte pandemin påverkat mig så mkt. Visst hade det varit skönt att kunna göra precis vad som faller en in men det är inte så stor omställning. Varken jag eller mannen har arbeten som lämpar sig för hemma arbete.
   Jag gillar hemmaträning men det är just det där att få till en rutin på träning när det inte är på en given dag eller tid. Men idag fick jag tränat en tredje gång så nu har jag uppfyllt kvoten för denna veckan.
   Tack!

 10. Skönt att det inte blev värre med covid, jag är inte 100 procent säker men tror jag haft det, vi var runt sex personer som hade det efter och samtidigt med varandra och de andra testade sig…. Men jag gjorde aldrig det… Men hade exakt samma som de andra… Inget roligt alls. Svimmade om jag stod upp fick hjärtklappning, mådde riktigt illa, tappade lukt och smak…. Feber med jämna mellanrum… Usch nej jag var mycket sängliggandes… 😐❤️

  • Ja det var jätteskönt att det inte blev värre. Visserligen är jag fortfarande förkyld (täppt i näsan) men det kan jag leva med.
   Ta ett antikroppstest!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.