Ohanalördag

Det började med att heta Langoslördag men sen gick det över till att bli Ohanalördag. Tror att vi bytte namn för att det då inte var så många som åt Langos.

Det är hemma hos syrran på Landön som hela storfamiljen landar. Far och syrran lagar Langos och vi andrar umgås och plockar fram tillbehör. Ja någon stackare blir alltid satt till att grilla korv till icke-Langosätarna. I år blev det inte riktigt som andra år för i år var vi fler som åt Langos än som inte åt Langos. Jag tror att alla utom Catta och Theo åt Langos. Totalt var vi 19st (om jag räknar rätt) så vi blir ju några stycken att göra Langos till.

Vädret var som det brukar vara på Ohanalördagar, regn och solsken om vartannat. Men vi sitter under partytält så vi klarar oss. Hundar, ungar och vuxna om vartannat. En salig men älskad blandning. Äldst är far med sina 78 år och yngst är Marvin som nyss fyllt 1 år.

Marvin och Theo de små busarna på ett år. Gammelmosters hjärtan. Theo står vid sin mormors hundar eller ja två av alla hennes hundar. Mina hundar var också med men herregud det regnade ju så de ville vara i sin bur så de inte blev blöta.

Theo och hans moster stod för underhållningen. Den grabben är alltid lika glad! Mina grabbar drog iväg och lirade basket och fotbollstennis istället trots regnet. De tre mellanbusarna på 6, 5 och 4 år roade sig i trädgården med att springa runt runt och runt. Så fullt liv i bygget typ.

Jag var trött och slut i hela kroppen när jag kom hem men hjärtat var fullt av kärlek och själen lite lugnare. Landön har alltid varit mitt vattenhål. Där sjunker axlarna på plats, andetagen blir lugnare och jag mår väl.

Roligast igår var när Elias drev sin pappa till vansinne med sitt kluckande, exakt på samma sätt som när Elias var liten. Det var SÅ kul! Haha Sötast var far som blev totalt hundägd av Diego. Vet inte hur länge far bar runt på den lille råttan men råttan var nöjd. Haha.

Tack min älskade Ohana för igår!

7 kommentarer

  1. Så roligt då man kan träffas allihop. Vi har ofta svårt då vi jobbar så olika, och samtidigt umgås jag inte med mina syskon mm. Har ingen anledning att ta det varenda gång.

  2. ❤️Ohana ❤️ finns inget enskilt ord som fyller mitt hjärta med så mycket kärlek och värme som det.
    När jag läser här förstår jag varför langosen inte räckte 😂 Nåja, jag har skrivit på insidan av en kökslucka att jag måste minst göra deg x3 😂

    Jag stängde de gröna 21.20 och sov till 07.20. Kunde knappt ta mig ur sängen. Envisa jag tog ändå ner tältet för det ska ju regna två dagar innan hettan återvänder…

  3. Underbart med dessa familjeträffar. En stor hög att göra langos till men så värt det. Langos som är så gott.

  4. Förstår att hjärtat var fullt av kärlek efterpå för det ser man också i bilderna. Samt charmigt att ni döpt om det till ert eget =D

  5. Vad myssigt ni verkar haft. 19 pers var inte dåligt. Jag tror faktist inte jag ätit det.

  6. Vilken underbar lördag det låter som. Jag har provat langos en gång och tyckte det var helt okej. Skulle gärna testa det igen. Vilken fin bild på din pappa 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.