Origami box

Alfred hittade lite papperscirklar som han så hemskt gärna ville ha för att pyssla med, självklart fick han dom. Jag älskar att han pysslar! Att pyssla är ett perfekt sätt att koppla av och få lite mindfulness i tillvaron! Problemet var bara att jag inte hade någon liten låda eller box till honom. Så det var ju bara att pyssla ihop en liten origami box till honom, som tur är så hade jag sett en video på FB för ett tag sedan så den letade jag upp.
DSCN1650 DSCN1688Det gick mycket snabbare än vad jag trodde och det var inte alls särskilt invecklat.

Jag tänkte jag skulle visa er hur man gör. Tänk så fina små gå-bort-boxar det kan bli om man väljer lite finare papper eller pimpar dom lite.

DSCN1652

Du behöver två A4, en sax, en linjal, en penna och limstift.

DSCN1654

Vik A4:at så att du får en kvadrat, klipp bort den överflödiga biten men spara den till senare.
DSCN1656

Vik så att du får fram mitten och vik sedan in varje spets in till mitten.
DSCN1658

När alla spetsarna vikts mot mitten så viker du varje sida in mot mitten, alla fyra sidorna.
DSCN1660

Vik sedan upp det och ta ut två av sidorna (mittemot varandra) och vik upp igen.
DSCN1661

Så här ska det se ut då.
DSCN1663

Vi sedan varje ände upp och ner så du får till böjen i pappret. Du viker först åt ett håll, viker upp och sedan viker du åt andra hållet. Upprepa på andra sidan.
DSCN1665

När du gjort det så ska du bygga ihop (eller ja vika ihop) boxen. De linjer som du vikt innan använder du nu för att få till en snygg vägg på boxen.
DSCN1666
Tadam! Upprepa givetvis på andra sidan också.
DSCN1667

Svårare än så var det inte att vika en origami box. Sen kan man ju förstås göra en lite mindre modell också för då får man ju till en presentbox eller gå-bort-box.
DSCN1669
Du börjar på samma sätt.
DSCN1670

Sen viker du ihop den, spets mot spets. Alltså här är ett annat steg än på första boxen.
DSCN1672

Mät ut 0,5 cm uppifrån och utifrån, dra ett streck längst hela. Klipp efter strecket och sedan upprepar du stegen från den första boxen du gjorde. Vik in spetsarna mot mitten osv.
DSCN1683Tadam, två små origami boxar.
DSCN1687

Ni vet de där spillbitarna som blev när ni klippte så det blev en kvadrat som jag sa åt er att spara, nu använder du dom. Jag tyckte det var fult att man kunde se hur det var vikt och det är lätt att origami boxen viks upp då så jag klippte ut en bit av spillbiten och limmade fast som botten i varje box.
DSCN1685

Sen är det bara att trä den större över den mindre och tadam fix färdig origami box! Visst är det enkelt! Nästa gång jag ska ge bort något som kan förpackas så här så ska jag lätt göra det. Jag tänker även att man skulle kunna skriva på det ena pappret och sedan får personen boxen som present och får då vika upp boxen för att kunna se vad presenten är t.ex. ett presentkort eller om man köpt något som inte direkt är inslagningsvänligt eller något som blivit försenat i leveransen. Fast limma då inte dit någon botten. haha

Jag måste nog vika något annat nu, jag har ju en gång i tiden kunnat vika origami djur och jag kan nu också vika till en skrivbok. Jättekul att kunna göra en personlig skrivbok på ett mycket enkelt sätt fast det kräver ett A3 och det har jag nog inte hemma nu men jag ska fixa hem det och sen ska jag visa er hur man gör.
Jag älskar pyssla!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.