Påskafton i Coronatider

Igår var det påskafton och vi firade påsk trots att det är Coronatider. Det är ju inte allt som är inställt.

Köpte lite vita och gula tulpaner. Ja jag vet, gula blommor är inte min grej men jag ville ha någon färg och det fanns bara gula och vita på Lidl. (Förlåt Lina men det var impulsshopping) Och sen pyntade Alfred lite med påskpynt som han hade gjort i skolan.

Barnen hade tjatat om att få leta efter sina påskägg i år (vilket de brukar få men tydligen har glömt bort) och påskharen hade lyssnat! Det tog sin lilla tid för påskharen hade varit väldigt finurlig i år. Dessutom hade påskharen krav också, de var tvungna att leta tillsammans och ingen fick öppna sina påskägg förrän allt var hittat.

Tydligen är påskharen stark också för två ägg låg under soffan.

Mor och far kom på eftermiddagen och vi tog en fika ute på altanen. Det är så ljuvligt att kunna använda altanen igen.

Ja altanen är ju inte sommarfixad ännu men det är ändå mysigt. Att bjuda på hembakat är dessutom extra gott.

Jag letade i mina skåp och hittade fina servetter från ett annat år, exakt antal som behövdes fanns kvar. Det är banne mig skickligt gjort. Haha

Jag satte fram lite godis men det var inte mycket som gick åt men det såg inbjudande ut iaf. Marsipan är ju inte min grej så för mig är det bara skådebröd. Men jag tackar chefen för gåvan, det var oväntat och uppskattat!

Sen gjorde jag inte vid mig ett dugg. Jag vet att det är många som pratar om vikten av att klä upp sig trots att man inte ska iväg eller ha stor tillställning. Jag håller inte alls med! Jag tycker det är ljuvligt att inte behöva fixa sig och klä upp sig. Lite puder för att dölja mörka ringar kring ögonen (mannen fick ett larm natten till påskafton och barnen vaknade och kunde inte somna om) och sen lite maskara på det så man såg att jodå där finns ett par ögon i ansiktet också. På med en svart topp och ett par sköna byxor så var jag påskredo. Galet skönt!

Barnen förvånade mig i år, de ville måla påskägg. Jättekul! Det var så himla mysigt, där satt jag och barnen och min mor kring bordet och målade. Vi hade en väldigt skön och avslappnad påskafton.

Christel delade ett recept på sin blogg innan påsk och jag tänkte att det hade varit perfekt till efterrätt. Christel hade modifierat sitt recept lite och tja det gjorde jag med. Jag valde apelsin istället för citron (mannen gillar inte sura efterrätter eller bakverk) och tja det blev väl helt okej.

Jag hade inlagda aprikoser hemma så jag toppade med det och rev lite vit choklad över. Ja moussen blev kornig eftersom jag gjorde misstaget att släppa på mitt kontrollbehov, det ska man inte göra när man gör curd. Och det blev lite maffigt med så mycket mousse men Christel hade skrivit att receptet räckte till sex små portioner, så jag tänkte att det var bäst att jag gjorde lite mer. Det hade jag inte behövt göra.

Fast det var kanske bara vi som fortfarande var mätta efter påskbordet. Gud så gott det var! Vi hade givetvis även Janssons Frestelse, köttbullar och prinskorvar också.

Sen satt vi i soffan och pratade länge. Mor och far gick hem innan det blev påskdagen och vi sjönk ner mätta, trötta och nöjda i soffan. Tom Diego visade upp ett belåtet leende. Haha

Ja mor och far var alltså hos oss och firade påsk, trots att de är 70+. Vi höll avståndet eller nåja jag höll avståndet men barnen var lika nära som alltid, de älskar verkligen sin mormor och morfar. Barnen hade ju ändå träffat mormor och morfar under påsklovet, utan min vetskap, så jag tänkte att ja då spelar det ingen roll. Mina föräldrar menar på att det hjälper inte att alla 70+:are isolerar sig, smittan kommer ändå så är man frisk, aktiv och mån om sin hälsa i övrigt så är inte 70+:are mer utsatta. Ja vi hade diskussioner kring detta under kvällen. Vi var väl inte direkt överens i diskussionen men jag tänker inte börja vara förälder åt mina föräldrar förrän nöden kräver det. Modern min är ju pensionerad operationssjuksköterska så hon är ju mer insatt i vården och hur människokroppen fungerar än vad jag är. Hon fortsatte ju att träna på gymmet tills de stängde gymmet, nu tränar hon hemma med SVTs morgongympa och far cyklar en mil om dagen. Om vi blir smittade av Covid-19 så kommer förmodligen jag bli sjukare än dem.

Jag hoppas att ni alla hade en härlig påskafton!

19 kommentarer

 1. Alltså vet du, jag skäms så jag dör. I år var det inte riktig påsk här hemma. Jag är ganska slutkörd så jag valde det viktigaste <3
  Kram

 2. Så härligt att få läsa om er påsk! Det låter som att ni hade det väldigt mysigt. De där gamlingarna är inte helt lätta att hålla styr på 😉 Jag har fått kämpa lite med att hålla mormor ifrån att handla själv och hitta på utflykter – men nu har vi hittat en bra kompromiss. Hon får inte handla själv, men för att hon inte ska vara helt ensam så får hon komma och dricka kaffe i vår trädgård så kan vi umgås ute och sitta någon meter ifrån varandra på varsin sida om bordet. Det tar henne bara 10 minuter att gå hit så det funkar superbra!

  • Hahaha ja de där gamlingarna gillar civil olydnad tydligen.
   Ja vi hade det mysigt, jag gillar såna dagar. Lugna, mysiga och strålande sol.
   Mysigt att fika med mormor

 3. så fint ni ser ut att ha på påsk vi valde att inte pynta så mycket i år då vi var borta 🙂 så blev mest lite mat i stället

 4. Det var sannerligen en finurlig påskhare som hade varit och besökt er hoppas barnen blev nöjda med hans besök. Ni verkar ha haft en härlig påsk. Hade det inte varit för att min man är mer i riskzonen än min 89-åriga mor så hade vi låtit henne komma ut till oss. Man får vara försiktig och göra personliga överväganden i de här tiderna.
  alltså, all den där maten såg ljuvlig ut…här blev det inte mycket traditionell påskmat, men så var det ju bara jag och maken som firade tillsammans här hemma.

  • Barnen blev väldigt nöjda, varsitt ägg och varsin paket.
   Vi har verkligen haft en härlig påsk och ätit påskmaten hela helgen, jag älskar sill.
   Givetvis är det skillnad om man själv eller någon runt omkring en är i riskgrupp, jag skulle absolut inte träffa min svåger som är i stor riskgrupp.

 5. Det låter som en underbar dag! På något sätt tror jag att det här med att vi inte “får” hitta på så mycket hemifrån gör att vi hittar på mer hemma. Vi färgade ägg och hade både äggjakt och äggpickning tex.

  Vad kul att du testade curden och moussen! Jag blev supersugen på att testa apelsin nu! Höll förresten på att gå illa här också i helgen när jag gjorde en ny batch och kollade lite på Viaplay under tiden jag rörde i grytan. Kom på i sista sekund att det INTE skulle koka så jag hann rädda lemon curden från att bli äggröra – puh! 🙂

  • Det blev en härlig påsk, önskar att vi hade haft fler lediga dagar!
   Saken är ju den att jag inte tycker att vår vardag har förändrats så mycket från hur en vardag i april brukar vara. Pojkarnas innebandy är ju alltid slut i april, vi brukar inte ha möjlighet att göra så mycket pga mitt jobb har sin största topp just nu så jag orkar helt enkelt inte så mycket i mars/april. Men det kanske är mer psykologiskt, vi får inte och därför blir vi mer kreativa här hemma.

   Jag lämnade över rörandet till käre maken och han var tydligen inte lika uppmärksam som jag hade önskat. Men det gick att äta och blev inte helt äggröra iaf. Kan tänka mig att hallon hade passat bra till apelsinmousse, det blev lite väl sött för min smak.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.