Min lyckliga plats

Idag har jag jobbat i Simrishamn och på vägen hem stannade jag till vid min lyckliga plats – Knäbäckshusen.

Knäbäckshusen utanför Simrishamn är en helt underbar plats. Ni får bara inte missa denna plats i Skåne när ni är här. En gammal plats med mycket historia men också en underbar badstrand med perfekta vågor för att surfa.

Stranden är mjuk, stenfri och inbjudande. Har ni badat där? Där brukar vara otroligt mycket folk och det är väl enda nackdelen med Knäbäckshusen.

11 juli 2014 gifte vi oss i det lilla kapellet som ligger ovanför stranden. St Nicolaikapell i Rörums församling. Det var en fantastisk dag och bästa fotografen tog fantastiska foto på oss. Inte visste jag att jag kunde vara så fin. Det var en lycklig dag!

Idag stod jag där igen i det lilla kapellet och minnena sköljde över mig.

Jag hörde imorse på Nyhetsmorgon att det är många som måste planera om sina bröllop, kanske rent av boka av bröllopet. Det är ju jättesorgligt. Så jag vill tipsa dem om att det kan bli jättefint och minnesvärt med ett litet intimt bröllop, om man väljer rätt plats. Vi valde denna platsen eller rättare sagt, jag valde platsen många många år innan jag träffade Kärleken. Så är det någon som måste planera om sitt bröllop så åk ut på en runda för att hitta er plats, er lycklig plats.

Så fort det blir grönt och blommigt i naturen så smyckas hjärtat fint. Vi tog inga foto här men den gör sig vacker på foto med ett brudpar.

Det var så underbart att besöka min lyckliga plats igen.

14 kommentarer

 1. Jag har hört så mycket om knäbäckshusen men faktiskt aldrig varit där själv trots att jag bor i Skåne (Landskrona), kanske det blir just den här sommaren som vi äntligen styr kosan ditåt. jag har mest hört talas om stranden men nu beskriver du ju så mycket mer….Tack för att du delar med dig av din lyckliga plats

  • Men du, vi gör en deal! Om du tar dig till Knäbäckshusen så ska jag ta mig till Landskrona och försöka hitta allt det vackra du beskriver!

 2. jag har aldrig hört talas om den , men förstår att den är väldigt speciell för dig. Det var verkligen så vackert tycker jag.

  • Det är en speciell plats, googla Knäbäckshusen om du vill läsa om just husen som ligger där.
   Där är väldigt vackert och ibland är stranden bara en liten strimma och ibland är den större.

 3. Jag har varit där som barn och campat. Minns att stranden var så fin, Vi brukade bo där när vi besökte de berömda marknaderna Kivik och Sjöbo. Förstår att känsla kom till baka när du besökte platsen där du gifte dig

 4. Oh så vackert där är och underbart att stanna till där ef jobbet. Förstår att det är din favvisplats, tack för tips

 5. Jag har varit i Skåne men inte där, det ser jättefint ut och vackert man skulle lätt tro att man är utomlands på den platsen 🙂

 6. Förstår mycket väl att det här är din favorit plats ser verkligen otroligt fint ut 🙂 kan tänka mej att det är en underbar plats att vara på 🙂 Kram

 7. Det ser supervackert ut! Alltså, den sanden..! Havet är något speciellt för mig, kan inte riktigt förklara det. Kan tänka mig att ni hade ett vackert bröllop där!

  • Där är supervackert, verkligen!
   Sanden är mjuk, som sand utomlands.
   Ja det var verkligen underbart att ha bröllopet där. Bröllopsfotona ser ut som om de är tagna utomlands.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.