Nu är jag arbetsbefriad!

Igår kom beskedet, alla är arbetsbefriade from imorgon. Ja alltså alla Servicekontor håller stängt imorgon och vi får vara hemma med full lön. Tack så mycket staten! Om det nu bara hade varit så att ni hade tagit våra varningar på allvar och inte bara sett det som en oro så hade det inte behövts. Sen Coronaviruset utbröt så har vi Servicehandläggare sagt att vi kommer få in smittade personer på kontoren. Har ledningen lyssnat, ja lite grann ni vet så där som föräldrar gör ibland med sina barn vilket slutar med att föräldern får städa hela köket. Vi är där nu, imorgon kan man säga att vår arbetsgivare städar kök. Någon stackare eller ja ganska många faktiskt ska jobba under påsken med att säkra våra arbetsplatser.

Jag tror att det här viruset kommer att förändra vårt samhälle för många år framöver. Plexiglas i affärerna och på Servicekontoren kommer nog finnas kvar ett tag.

Så nu håller jag påsklov i fem dagar sen är det back in business igen. Men alltså ledig i fem dagar, hur skönt är inte det! Fem dagar utan att bli väckt av väckarklockan, ingen stress till jobbet och inget som hindrar mig från att njuta av solen. För sol ska det vara i helgen, det har jag bestämt.

Givetvis var vi tvungna att fira att jag är ledig nu så jag köpte med mig biskvi hem. Konditori & som har öppnat i Höör och i Eslöv har den godaste biskvi jag någonsin ätit. Biskvi med brynt smörkräm och havssalt. Alltså skrattretande gott, ni måste testa! Idag köpte jag dock biskvi med passionsfrukts-smörkräm doppad i vit choklad. Nomnomnom fast i den kommer på en andra plats.

Igår körde Affe cross i tre timmar, solen hann gå ner så han fick köra i underbart ljus. Ett rejält magplask blev det igår, en stor sten var det som fick mig på fall. Ja det var jag som föll, nej jag satt inte på en cross, ja jag är helt öm i hela kroppen idag och ja jag fick ta av mig byxorna utomhus för dom var fulla av grus på insidan. Ja herregud, ingen kan göra bort sig som mig men det bjuder jag på. Haha

Men nu håller jag helg, godis och Trädgårdstider är mitt sällskap. Ahhh nu är jag arbetsbefriad!

16 kommentarer

 1. Men aj! Antar att du snubblade – skönt iaf att det inte gick illa! Och nu hoppas jag att du kan njuta ordentligt av din ledighet och jag håller verkligen tummarna att vi får soool!
  Trevlig påsk!

  • Ja alltså exakt hur det gick till vet jag inte för jag hade fullt fokus på killen som hade trillat med crossen och var ledsen. Han såg dock mest chockad ut över att jag trillade. Haha
   Jag kommer njuta i mängder, även om solen inte skiner men jag hoppas att den kommer.
   Glad påsk!

  • Ja det ställer till det väldigt mycket men en del av mig tänker ändå att det kanske kommer något bra ut av det här ändå.
   Glad påsk!

 2. Hoppas att det är återställt på tisdag nästa vecka och att det är säkert. Ja denna pandemi kommer förändra samhället. Känns ibland som folk har glömt att man kan ha en vanlig förkylning 🙂

  • Ja jag hoppas att säkerhetsåtgärder är fixade på tisdag för folk kommer alltid till mitt jobb när de eller barnen är sjuka och jag jobbar inte på ett apotek eller inom vården men nog ska de prompt komma till oss ändå.
   Jag tror inte att folk har glömt att man kan ha en vanlig förkylning men jag tror att vi alla är måna om att inte belasta vården mer.

 3. Njut nu av ledigheten så mycket du bara kan…den där biskvin med brynt smörkräm och havssalt fick mig nästa att tappa andan av lyck VAR hittar man den här och man inte kan komma till ert bageri tro?

  Usch, jobbigt med sådana magplask, tur att du inte skadade dig värre trots allt.

  • Det gör jag!
   Du får ta dig en tur till Eslöv. Kolla annars med ditt närmaste konditori om de kan tänka sig att prova baka såna.
   Ja det hade kunnat gå mkt värre.

 4. Det är bra att de ställer in så att man e på den säkra sidan men några få kanske kan jobba ändå så att företaget håller sej i liv

  • Jag jobbar för staten så jag tvivlar på att vi inte skulle hålla oss vid liv. 😉
   Just eftersom jag jobbar för staten så tycker jag att de borde vara extra noggranna med att följa FHM och regeringens riktlinjer vilket jag upplever att man inte har gjort.

  • Ja det var verkligen skönt. Jag hade en underbar dag, träffade vänner (vi satt ute i solen och drack kaffe) och sen gynnade jag den bästa och dessutom lokala fiskbutiken. Därefter blev det fyra timmar på crossbanan, jag lyckades dock stå upp denna gången. Haha

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.