Precis som hos alla andra

Ja det blir semlor här också, precis som hos alla andra. Det är ju faktiskt stora semeldagen idag, som Marie säger. Haha

Semlorna står i köket och väntar, vi är fortfarande mätta efter middagen så de får allt vänta lite till. Kärleken fick ett ryck och gjorde egen pasta till köttfärssåsen. Så gott! Jag älskar pasta!

Men tillbaka till semlorna. Jag tog till ett knep från barndomen. Jag satte en gräddklick på min semla. Min semla är den som innehåller minst mandelmassa. När jag var liten så gjorde mor fyra olika sorters semlor. Min var den utan mandelmassa, Gerda hade den med mest mandelmassa och Annas (om jag inte minns fel) hade lite mandelmassa och lite grädde. Ja och sen ”vanliga” till mor & far.

Jag köper färdiga bullar men sedan gör jag min egen mandelmassa. Eller gör och gör. Jag gröper ur bullarna och blandar det med grädde och mandelmassa. Mor gör dock sin egna mandelmassa helt från grunden.

Från Konditori&

Idag blev vi bjudna på semlor av Marie. Hon vet att jag inte gillar mandelmassa så hon köpte en vaniljsemla till mig. Den var riktigt god. Marie & co. sa att deras Semla De Lux var supergod. Marie är hard core semelätare. Idag har haft semletestning med sin familj. Ja inte så att hon har satt i sig massor med semlor utan en fjärdedel av varje semla. De provade Oreo, Vanilj, Blåbär och vanlig. Marie hälsar att den vanliga var godast.

Hur gör ni? Gör ni egna, hakvfuskar ni som mig eller köper ni färdiga? Hur många semlor kommer du äta idag?

20 kommentarer

  • Ja det är snabbt, gott och enkelt.
   Jag tycker att det är kul att göra semlor men tycker nog att köpesemlor är godare. 🙂

 1. Vi äter aldrig semlor hos oss. Jag tycker det blir för mycket av allt och föredrar enbart bullen om jag ska vqra ärlig 😀
  Får bli kanelbulle för min del i stället ❤

  • Ja men kanelbullar är ju så mycket godare än semlor! Hade valt kanelbulle framför semlor alla dagar i veckan!
   Inte för att vi äter semlor varje dag i veckan, konstigt uttryck det där. haha

  • Det är ju det som är så fantastiskt! Nu kan man välja medan förr så var man tvungen att göra det själv. Så himla bra med valmöjlighet!
   Kram

 2. Min pappa brukar göra egna som är så goda, jag har faktiskt själv aldrig gjort egna. Men köpte på ett konditori idag och de var verkligen toookgoda

 3. Ha ha, har ju sagt förut att vi är lika! Jag åt inte heller mandelmassa när jag var liten och numera äter jag bara lite. Köper jag en så skrapar jag bort en hel del och lägger tillbaka grädden 😀 Idag fick jag dock en hemmagjord av kollegan – med bara lite lite mandelmassa i!!
  Har aldrig gjort helt egna, utan köpt släta bullar och fixat resten. Men nu blev jag lite sugen på att testa! Förresten, semmelkladdkaka gillar jag – trots att det är mandelmassa i!

  • Hahaha igen! Herregud så lika vi är! 🙂
   Oh jag har inte vågat testa semmelkladdkakan pga mandelmassan men om du säger att den är god så får den testats.

 4. Jag köper mina semlor. Tycker nog de vanligaste är de godaste. Testa semlor kanske hade varit en bra idé. Nutelasemla är jag nyfiken på. Prinsesssemla var bara äcklig trots att jag älskar både prinsessbakelse och semlor.

  • Fanns många olika varianter i år. Såg kanelbullesemla men det låter inte alls gott i mina öron.
   Jag gillar ju inte Nutella så det är en semla jag aldrig kommer testa.

 5. Jag åt faktiskt ingen alls, det gjorde jag i fredags 🙂
  Jag älskar semlor! Men vill inte heller ha jättemycket mandelmassa, bara en liiiten klick och den får inte vara blandad med grädden. Nu har vi tagit såna där små vaniljbullar som man kan köpa på påse och har sprutgrädde på dem istället, funkar bra som substitut 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.