Har ni tänkt på

Har ni någon gång tänkt på hur andra ser på er sminkning?

Den sista tiden har jag tittat en del på hårtips-videos på olika ställen och då dyker det ofta även upp sminktips-videos så ja jag har ändrat lite hur jag sminkar mig. Det är ju så kul med smink!

Men tänk om andra inte ser det jag ser i spegeln. Hahaha

Jag har börjat lite med contouring vilket inte är så lätt. Iaf tycker inte jag att det är så lätt. Rädslan är ju att jag ser ut som den stackars kvinnan på bilden. Gud vad jag hoppas att det är gjort medvetet av henne, som ett skämt alltså.

När jag använder läppstift känner jag mig alltid som The Joker alternativt ett barn som sminkat sig med mammas smink. Oh herregud liksom. Jag blir alltid sjukt medveten om mina läppar när jag har läppstift.

Har inte läppstift här dock

Visst är det kul med smink! Tänk att jag skulle få ett sånt intresse av smink efter jag fyllt 40 år. När jag var i tonåren så brydde jag inte mig det minsta, varken om kläder, hår eller smink. Kan det vara att jag har ett större behov av det nu? Haha

Detta inlägget är skrivet med en stor dos av humor!

16 kommentarer

 1. Haha, det är ju skönt att höra att jag inte är ensam om att inte tycka jag passar i läppstift! Jag är extremt dålig på att sminka mig och tycker jag ofta ser hemsk ut när jag försöker 😂😂

  • Det känns alltid som att jag har världens plutmun och måste vara försiktig med allt vad jag gör för att inte kleta läppstift över allt. haha

 2. Läppstift har aldrig varit min grej heller. Jag känner mig utklädd på något sätt. Läppglans fungerar, men där går gränsen. Däremot är det roligt med smink och det är kul att testa nya saker. Har en dotter som älskar smink och jag måste säga att hon lärt mig en hel del som jag inte ens visste fanns 😉

  • Läppglans funkar för mig men steget till läppstift är för stort. haha
   Förr, då när jag var ung och det var 00-talet, så hade jag alltid läppenna och läppstift. Nu funkar det inte alls. Så himla konstigt hur jag har ändrats.
   Det är bra när man har någon som kan lära en!

 3. Viss läppstift kan jag också känna mig för kladdig i också, instämmer. Jag har alltid varit intresserad av både smink och hår faktiskt, ända sedan första ring gymnasiet

  • Jag har aldrig varit den där tjejen som har varit bra på frisyrer eller smink ändå så har jag varit tjejen som har fixat andra innan vi har gått ut. Så himla konstigt faktiskt.

 4. Jag tycker också att det känns kladdigt & konstigt med läppstift så jag använder hellre läppglans..Men det händer någon gång att det trots allt blir läppstift

 5. Ha ha, vilka härliga bilder – själv sminkar jag mig alltid när jag ska till jobb men försöker låta huden vila på lördagen. I somras när jag först hade semester och sen blev sjuk i 2 månader sminkade jag mig inte en enda gång – märklig känsla. Jag har ofta dottern till hjälp, hon kan säga åt mig att jag ser orange ut – och ger mig tips på vad jag ska använda istället….jag älskar smink. men använde inget förrän jag blev mer vuxen.

  • På sommaren sminkar jag mig knappt, lite mascara och eventuellt lite solpuder. Det är nu på vintern som jag sminkar mig mest och leker mest med smink.
   Jag älskar smink och önskar att jag kunde sminka mig bättre eller kunde fler varianter är nog mer rätt.

 6. Komman tänker oftas på hur andra ser ut o klär sej och dömmer dock tyvär personer utifrån det vilket man inte bör göra. Alla får ju se ut som de vill men jag föredrar vanligt naturligt smink.

  • Självklart får man se ut precis hur man vill! Man ska inte döma människor utifrån hur de ser ut, man kan inte se på utsidan hur man är på insidan.
   Men visst dömer man ibland trots att man inte vill. Vi har ju all fördomar att jobba med.
   Den största fördomen man kan ha är att tro att man inte har några fördomar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.