Solig men kylig söndag

Vilken ljuvlig dag det har varit idag! Solen har skinit så det har gnistrat i snön. Underbart!

Alfred var lite nere så vi tog våra kameror och gick ut på en fotopromenad. Han letade efter sånt han tyckte var fint, coolt, konstigt eller något annat han ville spara. Och han gick och sjöng julsånger. Hahaha goding!

Jag ska visa fotona vi tog imorgon. Jag hade tänkt redigera de idag men sen kom livet emellan. Och med livet menar jag baklusten.

Jag blev sugen på att baka en Rydaholmskaka. Det är alltså som kärleksmums fast med strössel. Lite smakskillnad är där men jag kan inte förklara den. Kanske är det för att det smakar barndom. Rydaholmskakan fanns med på alla kalas.

Viktig läxläsning

Alfred har läsläxa varje dag. Nu hade han inte gjort fredagens läsläxa så den gjorde vi idag istället. Hans läsläxa är så viktig dels för att han behöver träna mer på läsningen men också för boken som de läser.

Boken handlar om Måns som flyttar med sin mamma till Malmö över sommaren pga av mammans jobb. Måns blir kompis med Mikkel och de två har en sommar ihop.

Måns är född som Michelle men det kändes aldrig rätt. Så Måns berättar för sina föräldrar, för släkten, för alla i skolan.

Boken tar upp ämnen som många vuxna ser som konstiga, fel, svåra osv. Barnen ser det inte som något särskilt, iaf inte Alfred. Fast vi pratar ju om sånt här hemma och att det inte är något konstigt. Att alla människor är olika osv. Men jag tänker på de barn som inte har föräldrar som pratar med dem om sånt. Eller de barn vars föräldrar är helt emot det. Då är bra att det då blir läsläxa med en bok som tar upp könsidentitet på ett sådant bra sätt.

Vi fick en fin söndag ihop.

12 kommentarer

 1. Myssigt o ut o fota bordskavaljer med men har la inte riktigt motivationen just nu för det . Man blir alltid piggare nör man gått en runda 🙂

 2. Att ta en promenad ute i solen får ju en alltid att må lite bättre, jag fick också lite baklust idag och bakade en kladdkaka med daim. mums 🙂

 3. Den kakan såg ljuvligt god ut. Det var ett viktigt ämne dom tog upp i den boken. Jag är iof riktigt kritisk till detta med “hen” Då det finns barn som känner sig som en flicka eller pojke också 🙂 Jag är för att alla ska få känna precis som dom vill, och älska vem dom vill 🙂

 4. Hoppas att han mådde lite bättre efter foto promenaden…Åh tänk om en annan hade haft samma ork till att ställa sig och baka…Det som är så roligt när man väl står där och bakar….

  Vilken fantastisk bra initiativ av lärarna angående boken

 5. Vad mysigt med en fotopromenad 😊
  Åh kakan ser riktigt god ut, har aldrig haft strössel på kärleksmums men det låter riktigt gott!
  En riktigt bra läsläxa dem har

 6. Den kakan kallar vi för kärleksmums men i småland eller mamma säger Kajsasruta. Kärt barn har många namn sägs det ju. Underbart väder vi hade igår och det ser lika lovande ut här idag.

 7. Det är så goda kakor dem och jag kan ha både strössel och kokos på mina, men denna skilde sig lite i smaker också sa du. Samt vilken bra bok, den skulle jag kunna tänka mig att läsa. Vi pratar här hemma mycket om att man kan vara olika och att det finns olika sätt att hantera saker.

  Vi har också haft strålande dagar och idag med

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.